Maros Palesch Rôzne

Výpovede neznamenajú prerušenie zberu

Bratislavská samospráva upozorňuje správcovské spoločnosti i samotných vlastníkov nehnuteľností, bytov, že v týchto dňoch im budú priebežne doručované výpovede zmlúv o odvoze a likvidácii komunálneho odpadu.

Výpovede zasiela mestská organizácia Odvoz a likvidácia odpadu, ktorá ich v mene slovenskej metropoly v závere roku 2001 uzatvorila s každým pôvodcom odpadu. Súčasné vedenie spoločnosti i bratislavský magistrát týmto krokom reagujú na zmenu zákona o odpadoch, ktorá definuje systém zberu komunálneho odpadu i platenie poplatkov. Platná legislatíva taxatívne stanovuje, že inštitúciou, ktorá stanovuje výšku miestneho poplatku, a taktiež jeho príjemcu, môže byť len mesto, a nie akákoľvek iná, aj keď samosprávou zriadená, právnická osoba.

Výpovede pre správcov či fyzické osoby zo strany spoločnosti OLO. neznamenajú prerušenie, resp. ukončenie zberu či prepravu komunálneho odpadu. Všetky povinnosti vo vzťahu k pôvodcovi odpadu ostávajú počas výpovednej lehoty nemenné, pretože samospráva hlavného mesta prijala na preklenovacie obdobie, do podpísania nových zmlúv s bratislavským magistrátom, dočasné pravidlá. Počas nadchádzajúceho dvojmesačného výpovedného obdobia posilnil bratislavský magistrát odborné kapacity na oddelení miestnych daní a poplatkov, ktoré garantuje spomínanú agendu a sídli v Petržalke na Blagoevovej ulici č. 9.

Presný postup na zapojenie sa do bratislavského systému zberu komunálneho odpadu je možné nájsť aj na oficiálnej stránke mesta, časť Dávame do pozornosti.

Zdroj: Magistrát Bratislavy, Ľubomír Andrassy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM