Samospráva

Vylepšená turistická karta Bratislava Card rozšírila ponuku až za hranice mesta

Nový koncept Bratislava Card prinesie viac ako 120 atraktívnych zliav, vrátane bezplatného cestovania integrovanou dopravou v celom Bratislavskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Vylepšená turistická karta Bratislava Card rozšírila ponuku až za hranice mesta
6
Galéria

Nový koncept Bratislavskej turistickej karty (Bratislava Card) rozšíril jej ponuku do celého Bratislavského kraja. Návštevníci regiónu sa budú túto sezónu prechádzať po meste s kartou nabitou 120 atraktívnymi zľavami vo vrecku.

NAJ výhody Bratislava Card:

  • bezplatné vstupy do 12 múzeí a galérií
  • neobmedzené cestovanie verejnou dopravou v celom regióne, nielen v meste (jedno dieťa do veku 16 rokov v sprievode držiteľa karty bezplatne)
  • bezplatná prehliadka až v 8 jazykoch (jedno dieťa do veku 15 rokov v sprievode držiteľa karty bezplatne)
  • 120 atraktívnych zliav od 5 – 100 %

Zľavy do výšky 100 %

Vylepšená karta prinesie zľavy až do výšky 100 %, vrátane bezplatnej hodinovej prehliadky mesta, zľavnených vstupov do múzeí a galérií a neobmedzené cestovanie integrovanou dopravou v celom Bratislavskom kraji. Využite zľavy na koncerty vážnej hudby, do ZOO, na vyhliadku Ufo, wellness, plavbu po Dunaji, ale aj escape room či Vínnu cestu.

K dispozícii je v troch variantoch, a to 1-dňová za 15 eur, 2-dňová za 17 eur a najvýhodnejšia 3-dňová karta za 19 eur, o ktorú je aj najväčší záujem. Bratislavskú turistickú kartu si môžete zakúpiť v Turistických informačných centrách BTB, v zákazníckych centrách dopravných uzlov, na recepciách vybraných hotelov a online na stránke www.visitbratislava.com. Kartu si nezabudnite pred použitím aktivovať v Turistických informačných centrách.

„Naším cieľom je predĺžiť priemernú dobu ubytovania turistov a chceme to dosiahnuť okrem kvality služieb aj rozšírením sortimentu služieb. Chceme dostať ľudí nielen do mesta, ale aj do ostatných častí bratislavského metropolitného regiónu, či je to Senecko, Malokarpatsko alebo Záhorie so svojou historickou minulosťou. Plníme náš cieľ, a to predlžiť množstvo prenocovaní, čo sa pozitívne odrazí aj pri vyššom výbere daní z ubytovania. Tieto prostriedky potom vieme využiť v prospech mesta a jeho obyvateľov,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Nové výhody

Turistická karta Bratislava Card oslavuje 11. narodeniny a s ňou prichádza množstvo nových výhod. Minuloročný reštart karty priniesol nielen nový dizajn a silnejšiu marketingovú podporu, ale hlavne 30 % nárast jej predaja a vyšší záujem o spoluprácu zo strany možných partnerov.

Vďaka tomu vytvorilo ponuku pre letnú sezónu 2017/2018 až 72 subjektov z verejného, štátneho a podnikateľského sektora. Popri úspešnej spolupráci Bratislava Tourist Board (BTB) s hlavným partnerom projektu Bratislavskou integrovanou dopravou (BID) pribudol Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ako strategický partner.

„Tento rok prináša Bratislava Card najviac benefitov od jej vzniku, a to viac než 120 zliav na atrakcie, tematické prehliadky mesta, reštaurácie, hotely a rovnako aj bezplatné vstupy do 12 mestských múzeí a galérii, bezplatnú prehliadku až v ôsmich jazykoch a dopravu v celom Bratislavskom kraji,“ približuje A. Melicharová, predsedníčka predstavenstva BTB.

Bezplatná doprava

Historicky prvýkrát sa do projektu aktívne zapojil Bratislavský samosprávny kraj, ktorý prostredníctvom Bratislavskej integrovanej dopravy rozšíril bezplatnú dopravu pre držiteľov Bratislava Card do celého regiónu. Návštevníci sa tak môžu bezplatne dostať do Modry, Pezinka či Senca, kde nájdu okrem ďalších turistických atraktivít aj ďalšie výhody a zľavy.

„Smerujeme k tomu, aby sme ľudí udržali kdekoľvek v kraji, na ktorýchkoľvek atrakciách čo najdlhšie a zároveň, aby sme im ponúkli okrem zliav aj dopravu. V spolupráci s partnermi sme pripravili aj skvelé ponuky, výhody a zľavy pre rodiny s deťmi. Ďalšou pridanou hodnotu je vznik samostatnej mapy Bratislava Card City&Region, kde sú v prehľadnej forme uvedení všetci partneri, dopravné spojenia a všeobecné informácie o regióne a meste, čím návštevníci získavajú celkový prehľad o destinácii a jej atraktivitách a pomáha im v ľahkej orientácii,” uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

„Integrovaná doprava predstavuje budúcnosť verejnej dopravy, ktorá je v zahraničí štandardom. Bratislavská integrovaná doprava ponúka návštevníkovi prostredníctvom jednotnej Bratislava Card presne to, čo pri návšteve nášho kraja môže od dopravy najviac očakávať: pohodlné, bezplatné, ničím nerušené cestovanie za množstvom zážitkov, bez potreby nákupu ďalších cestovných lístkov alebo hľadania predajných automatov,“ doplnil Marian Rovenský, predseda predstavenstva Bratislavskej integrovanej dopravy, koordinátora IDS BK.

Zažite aktívny víkend v Bratislavskom kraji a inšpirujte sa Príkladom ako ušetriť:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM