Rôzne Správy

Vyháňajú vášho chlpáča z jazera? Na týchto miestach v Bratislave a okolí sa s ním okúpať môžete

Psíkovia to v meste občas nemajú ľahké. Samé zákazy a príkazy... Ak si od toho chcete oddýchnuť aspoň v lete, poradíme vám, kde nebudete prekážať nikomu.

Ilustračný obrázok k článku Vyháňajú vášho chlpáča z jazera? Na týchto miestach v Bratislave a okolí sa s ním okúpať môžete
10
Galéria
Zdroj: TASR

Zlaté piesky

Cez hlavný vchod sa do areálu so svojím štvornohým miláčikom nedostanete. To však neznamená, že sa tam s ním nemôžete kúpať. Ak sa k jazeru vyberiete z druhej strany (z tej „neplatenej“), presne z tej strany, ktorú obľubujú nudisti, vyšantiť sa vo vode bude môcť aj váš chlpáč. Pre psíkov je ideálna blízkosť stromov, ktoré im poskytnú tieň a majiteľom je zase k dispozícii blízky bufet.

K jazeru sa jednoducho dostanete ako autom – parkovanie je bezplatné, tak aj MHD-čkou.

Vajnorské jazero

Vajnorák je jedným z najobľúbenejších miest psičkárov. Bujné stromy poskytujú psíkom ochranu pred ostrým slnkom, nechýbajú šľapacie člny pre páničkov, na ktoré pustia aj psíkov či bufety s občerstvením.

K jazeru sa najjednoduchšie dostanete autom, parkovanie je bezproblémové.

Popri Dunaji

Za „ekonomickou“, na petržalskej strane za Mostom SNP, pri Karloveskej zátoke… Je len na vás, kam svojho kamoša zoberiete. Na brehoch Dunaja je niekoľko miest, kde sa môže psík osviežiť a nikomu pri tom nebude zavadzať.

Malý Draždiak

Na Veľkom Draždiaku by ste so psíkom mohli prekážať rodinám s deťmi aj rybárom. Tí často v obave o svoje úlovky okrikujú psičkárov a vstup do jazera je tam aj oficiálne zakázaný. Na Malom Draždiaku je to ale o inom. Prístup do vody je dobrý, voda osviežujúca a ľudia tolerantnejší.

K jazeru sa jednoducho dostanete MHD aj autom.

Košariská

Obľúbeným miestom na rekreáciu sú aj Košariská, ktoré nájdete kúsok za Bratislavou, v Rovinke. A práve pre veľkú obľubu treba počítať s tým, že ak prídete okolo obeda, miestečko na deku si budete hľadať veľmi ťažko. Psíci tu však nikomu neprekážajú, a tak sa oplatí vyraziť k jazeru skôr. V skorých ranných hodinách bude jazero patriť len vám. O pohodlie tak budete mať postarané vy aj váš štvornohý kamarát. Vy sa počas dňa môžete občerstviť v niektorom z bufetov.

K jazeru sa najjednoduchšie dostanete autom, parkovanie je bezproblémové.

Rusovské jazero

Rusovce sú pre psičkárov výnimočné nielen rozsiahlym rusovským parkom, kde môžu do sýtosti vybehať psíkov, ale aj jazerom priateľským ku chlpáčom. Výhodou jazera je, že sa nachádza v lužných lesoch, kam si môže psík v prípade potreby odbehnúť, schovať sa do tieňa a opäť sa vrátiť do vody.

K jazeru sa dostanete jednoducho po hrádzi behom, na bicykli alebo korčuliach. Ak ste z tých menej aktívnych, auto môžete nechať v Rusovciach a prejsť sa k jazeru lesom.

Zelená voda – Štrkáč

V Moste pri Bratislave nájdete jazero, kde si oddýchnu aj labkáči. Pláže na Zelenej vode alebo Štrkáči, ako ho nazývajú miestni, nikdy nie sú preplnené a psíkovia tu nikomu neprekážajú. Nevýhodu v podobe absencie bufetov kompenzuje číra voda, ktorú oceníte vy aj váš psík.

K jazeru sa najjednoduchšie dostanete autom, parkovanie je bezproblémové.

Jazero v Rovinke

Kde je menej ľudí, tak je viac radujúcich sa psičkárov. Platí to aj pre malé jazero v Rovinke, kde vám nič nebráni v tom, aby ste si užili voľné chvíle so psíkom.

K jazeru sa najjednoduchšie dostanete autom, parkovanie je bezproblémové. Môžete aj aj autobusom, treba však počítať s tým, že autobusár vás môže so psíkom odmietnuť. Majte preto vždy so sebou náhubok a psíka pripnutého na vôdzke.

Slnečné jazerá – Senec

Sprievodca svetom psov – pesbruno.sk radí navštíviť aj okolie Slnečných jazier. Na Slnečné jazerá vášho chlpáčanepustia, no ak pôjdete zo Senca smerom na obec Reca, nájdete tam bagrovisko s krásne čistou vodou a kamienkovou plážou.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Kúpanie so psom
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM