Rôzne

Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy hľadá dobrovoľníkov

Proces výchovy psa so špeciálnym výcvikom je náročný nielen na čas. Výcvikovej škole pre vodiace a asistenčné psy, ktorá je zároveň občianskym združením, pomôže každá ruka.

Ilustračný obrázok k článku Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy hľadá dobrovoľníkov
Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie sa snaží pomáhať tým, ktorí to potrebujú, formou špeciálne vycvičených psov. Pre ľudí so zrakovým postihnutím sú to vodiace psy, pre telesne postihnutých asistenčné a pre sluchovo postihnutých signálne.

Šteniatka a mladé psy do jedného roku sa učia komunikovať s ľuďmi. Osvoja si pravidlá spolužitia s človekom aj to, ako vykonať svoju potrebu na pokyn. Majiteľ so zrakovým, či iným postihnutím tak vie neskôr po svojom psovi upratať.

Postupne sa psy učia jednoduché a základné povely, ako podať spadnuté, alebo hodené predmety, zostať na vymedzenom mieste či ako neťahať na vodidle a podobne. Práve pri tomto procese sú dobrovoľníci kľúčoví.

Aj Vy sa teraz môžete podieľať na tom, aby z malého šteniatka vyrástol vodiaci pes. Občianske združenie Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy hľadá dobrovoľníkov, ktorí svojmu zverencovi pomôžu počas jedného roka spoznať ľudský svet.

Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy www.vodiacipes.sk, info@vodiacipes.sk, 0911/119397

Viac informácií o práci dobrovoľníka nájdete TU.

Prečítajte si tiež: Každý tvor je schopný odovzdať ďalej to, čo dostane a tak naše psy odovzdávajú lásku a priateľstvo svojim novým majiteľom

Foto: Výcviková škola pre vodiace a asistenčné psy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM