Maros Palesch Rôzne

Vyčistime si Slovensko 2011

BRATISLAVA - ZOHOR, 24.05.2011. Akcia Vyčistime si Slovensko vyvrcholí likvidáciou divokej skládky odpadu medzi Zohorom a Devínskou Novou Vsou, do ktorej sa zajtra, v stredu 25. mája, zapojí aj minister životného prostredia József NAGY.

Účastníci akcie sa stretnú v stredu, 25.5.2011 o 10­.00 hod. na okraji obce Zohor – pri areáli regulovanej skládky odpadov (Bratislavská 18, Zohor).

Program:

  1. Vyčistenie čiernej skládky aj za pomoci mechanizmov z neďalekej oficiálnej skládky
  2. Ako skončí tento odpad – ako a kde sa triedi, ako sa spracuje a pod.? Možnosť natočiť/nafotiť si zábery na neďalekej oficiálnej skládke odpadu.
  3. Krátky brífing – aj o možnostiach riešenia problematiky čiernych skládok.

Informovať budú: József Nagy – minister životného prostredia Peter Krasnec – prezident Asociácie podnikateľov v odpadovom hospodárstve Zástupca obce Zohor

Dobrovoľníci počas akcie Vyčistime si Slovensko 2011 okrem odpadov pri brehoch riek, blízkeho okolia svojho obydlia či intravilánu svojej obce ponachádzali množstvo čiernych skládok. Paradoxom je, že jedna z nich – práve divoká skládka medzi obcou Zohor a Devínskou Novou Vsou sa nachádza len 500 metrov od oficiálnej regulovanej skládky. Toto územie je evidentne znečistené ľuďmi z okolia. Problém čiernych skládok, ktorý sa netýka len tejto lokality, je potrebné riešiť koncepčne. Ministerstvo pripravuje na jeseň tohto roka nový zákon o odpadoch.

Zdroj: MŽP SR, Beatrice Szabóová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM