Jakub Haršany Samospráva

Vyčíňanie tvorcov grafitov nemá konca. V Starom Meste jedno "dielo" odstránili

Bratislavská mestská časť Staré Mesto odstránila grafity z oboch strán protipovodňového múra na dunajskom nábreží.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie tvorcov grafitov nemá konca. V Starom Meste jedno "dielo" odstránili
3
Galéria

Pomaľované steny múra na dunajskom nábreží dlhodobo vyvolávali pocit zanedbanosti tohto verejného priestranstva. Mestská časť sa preto aj s finančnou podporou Bratislavského samosprávneho kraja rozhodla zbaviť sa týchto „diel“ miestnych sprejerov.

Staré Mesto použilo na odstránenie grafitov podtlakový otryskávací prístroj, ktorý je jedným z najefektívnejších spôsobov, ako sa rýchlo zbaviť podobných malieb. Nový vzhľad dostal úsek od Mosta SNP po Osobný prístav.

Plánujú odstrániť grafity aj na iných miestach

„Dôvodom bolo skultúrnenie prostredia a daného okolia, nakoľko táto lokalita je vstupnou bránou pre zahraničných turistov a zároveň i obľúbených miestom prechádzok Staromešťanov i návštevníkov mesta,“ informuje o význame odstránenia grafitov hovorkyňa Starého Mesta Nora Remiarová.

Protipovodňový múr na nábreží Dunaja nie je jediným miestom, na ktorom sa stratia grafity. Mestská časť plánuje pokračovať v skrášľovaní aj v iných lokalitách. „V najbližšom období plánujeme pokračovať na ZŠ Vazovovej, kde sme už začali pred pár mesiacmi, teraz príde dokončovacia fáza. Takisto chceme vynoviť i Prepoštskú či Heydukovu ulicu,“ dodala hovorkyňa.

Čítajte aj: OBRAZOM: Z bratislavského Mosta Lafranconi konečne zmizli škaredé grafity

Odstránené grafity z Lafranconi
16
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM