Jakub Haršany Rôzne Správy

Vychýrená bratislavská palacinkáreň, ktorá zaručene pohladí vaše chuťové kanáliky

Prechádzate uličkami centra mesta a máte chuť na niečo sladké? Skúste palacinky z Funki Punki a určite nebudete ľutovať.

Ilustračný obrázok k článku Vychýrená bratislavská palacinkáreň, ktorá zaručene pohladí vaše chuťové kanáliky
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Známu palacinkáreň Funki Punki, ktorá je jednou z najdlhšie pôsobiacich palacinkární v hlavnom meste, nájdeme v centre na Klariskej ulici neďaleko Michalskej brány.

Od okienka až po bar

Svojim zákazníkom pripravuje chutné palacinky už od roku 2011. Cesta, ktorou musela palacinkáreň prejsť, kým sa stala jednou z najlepších v meste, však nebola jednoduchá. Svoju históriu začala písať na Jedlíkovej ulici, kde sa z malého okienka stala fungujúca prevádzka, ktorá si postupne získavala zákazníkov.

Po krátkom čase však museli priestor opustiť a presťahovali sa na Nedbalovú ulicu, kde tiež dlho nevydržali, až našli svoje miesto na Klariskej ulici. Namiesto okienka s výdajňou tu už vznikol bar, v ktorom si môžete k palacinkám aj pohodlne sadnúť.

Sladké, slané aj bezlepkové

V súčasnosti si môžete vo Funki Punki pochutiť na chutných palacinkách s najrôznejšími plnkami. Vybrať si môžete z troch druhov cesta – sladkého, slaného a bezlepkového a z viac ako 20 náplní. Ak máte chuť na sladké, v ponuke sú nutelové či vanilkové s ovocím. V prípade, že by ste si dali radšej slané, môžete skúsiť bryndzové alebo s domácou paštétou.

Okrem palaciniek môžete ochutnať aj výborné domáce polievky, ktoré sú taktiež bezlepkové.

K tomu všetkému si môžete na pitie dať čapované pivo, skvelú kávu, osviežujúcu limonádu či dokonca pohár mlieka. V ponuke sú aj lahodné vína zo slovenskej produkcie.

Či je Funki Punki úplne najlepšou palacinkárňou v meste asi nezistíme, ale určite stojí za navštívenie. „Milovníci sladkých jedál by mali navštíviť aj túto palacinkáreň, ktorá ponúka chutné palacinky s nevšednými náplňami,“ doporučuje Funki Punki jedna z návštevníčok. Palacinkáreň je otvorená každý deň, v pracovný deň od 10. hod., cez víkend od 12. hod., so záverečnou o 22. hodine.

Čítajte aj: Kultová paLacinka chutí už štvrťstoročie

Palacinkáreň Funki Punki
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM