KAW Rôzne Správy

Vychutnať si kvalitný nápoj je výsadou džentlmenov. Naučte sa to na Whisky Feste

Už onedho zavítajú do Bratislavy najlepší degustátori whisky. Naučte sa od nich, čo je dobré a ochutnajte najkvalitnejšie druhy legendárneho alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Vychutnať si kvalitný nápoj je výsadou džentlmenov. Naučte sa to na Whisky Feste
4
Galéria
Zdroj: whiskyfest.sk

Muž pohodlne usadený v kresle pred krbom, v jednej ruke kvalitná whisky, v druhej cigara. To je obraz ako vystrihnutý z filmu. Vcítiť sa do kože škótskych džentlmenov budete môcť onedlho aj vy na zaujímavej akcii Whisky Fest Bratislava.

150 druhov zlatistého nápoja

Kto vie správne degustovať whisky, má dvere do spoločnosti otvorené. Každý z vás ich môže aspoň pootvoriť na festivale, ktorý sa uskutoční 6. a 7. apríla 2017 v Pálffyho paláci na Panskej ulici. Pre návštevníkov bude pripravených viac ako 150 druhov whisky a bourbonov.

Správna degustácia tkvie vo vychutnávaní nápoja. V hľadaní jeho chuťových rozmerov a v tom, čo všetko dokázal človek pretaviť do výsledného produktu. Na Whisky Fest Bratislava sa stretnete s tými najkvalitnejšími a často aj najhodnotnejšími nápojmi z whisky sveta.

"Našim hlavným poslaním je naučiť návštevníkov správnej degustácii a vychutnávaniu whisky. Je to produkt, za ktorým od matky prírody až po konečné nafľaškovanie stojí množstvo ľudí. Každý sa snaží do toho vložiť svoju dušu,“ hovorí organizátorka festivalu Marta van Leeuwenová, ktorá je zároveň naozajstnou milovníčkou whisky.

Whisky, jedlo, gajdy

Z historického hľadiska whisky spájame so Škótskom. Aj preto sa organizátori rozhodli priniesť kus škótskej kultúry na Slovensko. Festival je popri degustáciách doplnený aj o sprievodný program, napríklad aj o pravého škótskeho gajdoša.

"Tá pravá atmosféra sa v človeku musí vytvoriť od základov. Preto popri degustovaní vzácnych druhov whisky si môžete vypočuť autentické škótske piesne hrané na gajdy,“ dodáva organizátorka. Tento rok sprievodný program doplní aj skvelé jedlo, káva či tombola.

Zdroj: whiskyfest.sk

Degustácia s odborníkmi

Všetci vystavovatelia festivalu sú s whisky v úzkom spojení. Či už ide o distribútorov, predajcov alebo samotných barmanov. Ako bonus si organizátori aj tento rok pripravili tzv. Masterclasses. Ide o riadené degustácie whisky s odborníkom.

„Snažíme sa vždy vybrať zaujímavých ľudí, ktorí našim návštevníkom budú môcť zodpovedať aj tie najťažšie otázky a prezradiť im aj čosi zo zákulisia výroby whisky,“ dodáva organizátorka.

Tento rok budú viesť Masterclasses napríklad Andy Bell z Arran distillery, Paul Dempsey zo Speyside distillery alebo známy znalec whisky Václav Routh. Návštevníci na tohtoročnom festivale budú môcť ochutnať aj produkty z destilérie Murray McDavid – Inspired Scotch Whisky a whisky z destilérie Valinch & Mallet Ltd.

Obohatením festivalu bude český odborník Martin Žufánek, ktorý má pre záujemcov prichystaný GIN Masterclass. Spoznáte príbeh ginu a umenie jeho tvorcu Martina, ktorý sa svojim ginom OMG zaradil medzi svetovú ginovú elitu.

Brány festivalu sa otvoria každý deň o 16:00 hod. Vstupné na jeden deň je 17 eur. Ku vstupenke dostanete vlastný originálny whisky pohárik.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM