Tlačové správy

VÚB sa stala partnerom ZMOS

VÚB a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) dnes podpísali Zmluvu o spolupráci a partnerstve. Doterajšia úspešná kooperácia banky a samospráv tak dostáva nový priestor na jej ďalšie zintenzívnenie.

Ilustračný obrázok k článku VÚB sa stala partnerom ZMOS
Zdroj: Media&Communication Consulting

Významný finančný partner samospráv

Poskytovanie bankových služieb pre mestá, obce, vyššie územné celky a ich rozpočtové a príspevkové organizácie je jednou z dôležitých oblastí pôsobenia VÚB banky. Medzi jej klientov dnes patrí viac ako 2400 miest a obcí Slovenska, čo predstavuje 83 % z ich celkového počtu. „Našou ambíciou je naďalej rozširovať spoluprácu a dlhodobé partnerstvá so samosprávami, z ktorej budú profitovať obe strany. Ako partner sa staneme súčasťou najdôležitejších aktivít ZMOS vrátane snemov združenia na všetkých úrovniach. Práve tu vidím priestor na komunikáciu s mestami a obcami v oblasti obchodných aktivít a na rozširovanie vzájomnej spolupráce nielen z pohľadu financovania, ale aj z pohľadu vedenia ich účtov a realizácie ich platobného styku,“ uviedol Alexander Resch, generálny riaditeľ VÚB banky.

ZMOS združuje viac ako 2750 miest, obcí a mestských častí Bratislavy a Košíc, teda zhruba 94 % všetkých miest a obcí na Slovensku. Väčšina z nich v rôznom rozsahu a intenzite už s VÚB spolupracuje. Prínos partnerstva s VÚB bankou z pohľadu ZMOS zhrnul predseda združenia, Michal Sýkora: „Spolupráca samospráv s bankovým sektorom je dôležitá. Dnes podpísaná zmluva ZMOSu s VÚB bankou je ďalšou formou spolupráce, od ktorej očakávame všeobecný prínos pre mestá a obce a rovnako aj pre banku, pretože každá spolupráca má zmysel vtedy, keď je všeobecne prínosná.“

Podpísaná Zmluva o spolupráci a partnerstve zastrešuje aktivity v priebehu roku 2016. Jej rozšírenie do budúcna bude predmetom ďalších rokovaní.

Zdroj: Media&Communication Consulting
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM