Rôzne

Vtáčia chrípka v Petržalke: Uhynutá labuť bola infikovaná vírusom

V Bratislave sa po Dúbravke potvrdil výskyt vtáčej chrípky už aj v Petržalke. Na Veľkom Draždiaku našli mŕtvu labuť infikovanú nebezpečnou chorobou.

Ilustračný obrázok k článku Vtáčia chrípka v Petržalke: Uhynutá labuť bola infikovaná vírusom
4
Galéria

Regionálna veterinárna a potravinová správa potvrdila v pondelok (13. 2.) chorobu vtáčej chrípky u uhynutej labute na jazere Veľký Draždiak. Informovala o tom mestská časť Petržalka na svojej webovej stránke.

Kontrola chovateľov

„Nález nahlásili naši inšpektori verejného poriadku. Na základe nariadenia je povinná mestská časť, Slovenský rybársky zväz Bratislava V a chovatelia hydiny a iného vtáctva vykonať nevyhnutné opatrenia,“ informuje mestská časť.

Pracovníci mestskej časti v teréne monitorujú všetkých chovateľov vtáctva až tri kilometre od miesta nálezu. Prosíme obyvateľov, aby akýkoľvek nález uhynutého vtáctva nahlásili na oddelenie životného prostredia Ing. Zuzane Juhásovej (vedúca oddelenia) na číslo +421 911 796797, pevná linka +421 2 6828 8847, mail zuzana.juhasova@petrzalka.sk alebo Mgr. Veronike Berner Ďurinovej na čísle +421 2 6828 8850, mail veronika.durinova@petrzalka.sk.

Labute na Veľkom Draždiaku
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM