Nina Táborská Rôzne

Všimli ste si obrovského strašiaka pred Starou tržnicou? Netradičná pozvánka láka na Podunajské vínne slávnosti

Kulinárske špeciality, kultúrny program, 20 rôznych vinárov a pravdaže ochutnávka vín. Toto všetko vás čaká počas dvoch dní v bratislavskej Starej tržnici. Vínne slávnosti odprezentujú Podunajský región.

Ilustračný obrázok k článku Všimli ste si obrovského strašiaka pred Starou tržnicou? Netradičná pozvánka láka na Podunajské vínne slávnosti
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok a v sobotu (28. a 29.11.2014) sa v Starej tržnici ale nebude ochutnávať len víno. Tešiť sa môžete na gastronomické špeciality ako klobásky, jaternice, kačaciu pečienku, ryby, štrúdle, syry, guláše, posúchy a iné.

Z vinárov sa predstavia napríklad HR Winery – Gbelce, Chateau Marco – Strekov, Vinárstvo Dubovský & Grančič – Svätý Jur, Vinárstvo Nový Život a mnohé ďalšie.

Na pódiu sa predstavia Chalaňi – v podaní slovenských hercov Lukáša Latináka, Mariána Miezgu, Roberta Jakaba a Juraja Kemku. Do tanca zahrá Eli Csóka trio – gipsy swing a Slovenskí rebeli – folklór. Na svoje si prídu aj tí najmešní, pre ktorých je prichystaná animačná dielňa. Organizátori tiež tento rok pripravili someliérsky rýchlokurz, diskusiu o viniči a víne, bazár – folk či minikino Fest Anča – animované filmy.

Už tradične sa podujatie bude niesť v duchu „Podunajské víno nie je iba víno, je to láska k hroznu, slnku a tradíciam.“

Slávnosti organizuje občianske združenie Podunajská vínna cesta. Ide o záujmové združenie, ktoré sa snaží o rozvoj vinohradníctva a vinárstva, podporovať produkciu, vytvárať podmienky pre zachovanie kultúrnych a iných tradícií a v neposlednom rade propagovať podunajský región.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM