Nina Táborská Rôzne

Verejná knižnica: Všimli ste si malé búdky na ulici, no neviete na čo slúžia?

Ide o ďalší zaujímavý projekt v uliciach Bratislavy. Aj staré knihy chcú ešte žiť. „Ďakujem, sused“ je názov projektu malých verejných knižníc so starými knihami, ktoré inak ležia zabudnuté v susedských policiach. Verejná knižnica funguje na princípe: požičaj, prečítaj vráť alebo vymeň.

Ilustračný obrázok k článku Verejná knižnica: Všimli ste si malé búdky na ulici, no neviete na čo slúžia?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Verejná špajza na ulici nie je jediný projekt Ecoheart. Je tu tiež: „Ďakujem sused!“ Alternatívna verejná knižnica. Jednu takú môžete nájsť aj pred multifunkčným centrom TUTO pri Starej tržnici.

Malá nenápadná búdka s veľkým posolstvom. Tak by sa dal opísať projekt z dielne Ecoheart. Súčasťou je aj miesto na sedenie, takže si vo vašom každodennom zhone môžete nájsť chvíľku času pre seba, pri dobrej knihe a to priamo na ulici.

Ako informuje Ecoheart na svojich stránkach, „Ďakujem, sused“ je jednak čitateľská platforma no na druhej strane týmto milým projektom by jeho tvorcovia radi podporili ľudí k spontánnym úsmevom či rozhovorom.

„Tieto búdky robí Ecoheart, za predaj ich eko zdravých kefiek vždy potom vytvoria nejaký takýto projekt, ako je Ďakujem sused čitateľská búdka. V nej sú knižky a ktokoľvek kto chce si ich môže požičať, prečítať, vrátiť alebo prípadne vymeniť za iné,“ vysvetlila Michala Hrnčiarová z TUTO.

Verejná knižnica
1
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM