Maros Palesch Kultúra

Všetci sme nahí (na facebooku)

Vydavateľstvo FORZA MUSIC v týchto dňoch prináša na knižné pulty nový titul s provokatívnym názvom Všetci sme nahí (na Facebooku).

Jej autor – publicista a novinár Roland Kyška sa predstavil slovenským čitateľom už v septembri tohto roku ako spoluautor publikácie Slovenský sen. Absolvent Prešovskej univerzity a v súčasnosti zástupca šéfredaktora slovenského týždenníka Plus 7 dní spracoval vo svojej najnovšej knihe ako prvý na Slovensku fenomén najrýchlejšie sa rozrastajúcej sociálne siete Facebook.

Polovážne a položartovné vyjadrenie: „Kto nie je na Facebooku, nejestvuje“, akoby sa začalo napĺňať. Na Facebooku možno v súčasnosti nájsť naozaj takmer kohokoľvek (vrátane napr. britskej kráľovnej, ktorá dala „zriadiť“ oficiálnu „fans stránku“ Buckinghamského paláca), a pri ktorej užívatelia, podľa autora knihy, strávia v priemere 55 minút denne.

Kniha je rozdelená na dve časti. V prvej sa autor venuje samotnému vzniku tejto sociálnej siete, stručne predstaví i jeho zakladateľa Marka Zuckerberga, a potom zameria pozornosť na to, ako Facebook používajú politici, hudobníci a iné populárne osobnosti u nás i vo svete.

Druhá časť je jednoduchý „návod na použitie“ Facebooku pre začiatočníkov, ale pomôže i menej zdatným užívateľom. Súčasťou publikácie je aj slovník najčastejšie používaných pojmov z oblasti sociálnych sietí. Facebook ponúka svojim užívateľom výnimočné možnosti. Avšak aj tu sa treba mať na pozore a nedopustiť sa internetového faux-pas, Všetci sme totiž nahí (na Facebooku).

Kniha Všetci sme nahí (na facebooku) bude oficiálne prezentovaná novinárom dňa 25. novembra 2010 o 10:30 v spoločenských priestoroch spoločnosti FORZA, a.s., Trnavská cesta 100/II, Bratislava (budova Omnipolis, 6. poschodie) Súčasťou tejto prezentácie bude aj prezentácia kníh Nezostalo po nich ticho II (Alena Čisáriková, Jana Hevéšiová, Roman Slušný, Peter Valo) a Slovenský sen (Monika Ščevovichová a Roland Kyška).

Zdroj: Forza Music

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM