Rôzne Správy Samospráva

Vrakuňa sa chce zamerať na vyriešenie dvoch problémov - skládky a dopravnej situácie

Jednou z hlavných priorít vrakunskej samosprávy v roku 2018 je konečne rozbehnúť sanáciu nebezpečnej skládky bývalých Chemických závodov Juraja Dimitrova.

Ilustračný obrázok k článku Vrakuňa sa chce zamerať na vyriešenie dvoch problémov - skládky a dopravnej situácie
7
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavská mestská časť Vrakuňa sa pripravuje na ďalší plodný rok. V roku 2018 bude hospodáriť s rozpočtom vo výške 9 392 837 eur. „Vrakuňa sa po dvoch ťažkých rokoch dokázala finančne stabilizovať. Už minulý rok sme boli schopní realizovať viaceré investičné projekty. Tento rok budeme v tomto trende pokračovať,“ pre Bratislava24.sk povedal hovorca Vrakune Tomáš Zajac.

Sanácia skládky

Témou číslo jeden bude jednoznačne skládka bývalých Chemických závodov Juraja Dimitrova (CHZJD), ktorá sa nachádza na území starého Mlynského ramena, na rozhraní Vrakune a Ružinova. „Po našom tlaku sa konečne začala riešiť situácia, ktorá vznikla pri realizácii skládky CHZJD. Neprestaneme ani tento rok mobilizovať občanov aj média, aby sme spolu vytvárali kontinuálny tlak na rezort životného prostredia,“ informoval Zajac.

Śéf envirozertu Lázsló Sólymos nedávno potvrdil, že ministerstvo chce začať so sanáciou skládky ešte tento rok. Momentálne prebieha verejné obstarávanie na sanáciu, ktoré chce čo najviac spružniť, aby sa nepreťahovalo.

Chcú zlepšiť dopravu

Druhou nosnou témou miestnej samosprávy je neakceptovateľná dopravná situácia. Ako nám potvrdil hovorca Vrakune, aj v tejto otázke budú mimoriadne aktívni. Preto chcú pokračovať v budovaní ďalších parkovísk, bezbariérových prechodov pre chodcov a spomaľovacích pruhov.

Jednou z možností, ako zlepšiť dopravnú situáciu, sú aj veľké záchytné parkoviská. Hlavné mesto už na jeseň minulého roka zverejnilo zoznam možných lokalít pre vybudovanie záchytných parkovísk. Nachádza sa medzi nimi aj parkovisko pri cintoríne Vrakuňa.

Ďalšie plány

V roku 2018 plánuje mestská časť uskutočniť aj ďalšie rozvojové aktivity. „Budeme budovať tak potrebné chodníky. Taktiež osvetlíme lesopark, vybudujeme veľký športový areál na Hnileckej ulici a, samozrejme, dáme do poriadku naše zdravotné stredisko. Nový šat dostane aj pešia zóna,“ dodal na záver Tomáš Zajac.

Cintorín Vrakuňa (záchytné parkoviská)
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM