Rôzne

Vopred ohlásené kontroly revízorov na konkrétnych linkách čiernych pasažierov neodradili

Uverejňovaním kontrol revízorov chce DPB vyzvať všetkých cestujúcich, aby necestovali bez platného cestovného lístka z dôvodu, že je to nefér voči tým cestujúcim, ktorí si za služby MHD riadne platia.

Ilustračný obrázok k článku Vopred ohlásené kontroly revízorov na konkrétnych linkách čiernych pasažierov neodradili
Zdroj: TASR

Dopravný podnik Bratislava začiatkom mája prišiel s novinkou, ako bojovať proti čiernym pasažierom v MHD. Cestujúci odvtedy môžu nájsť na oficiálnej stránke dopravného podniku konkrétne čísla spojov, na ktorých počas dňa môžu stretnúť revízora.

Ľahostajní čierni pasažieri

Na vybraných linkách MHD boli nasadení revízori počas celého dňa v rôznych časových intervaloch. Dopravný podnik Bratislava uverejnil konkrétne spoje, kde by cestujúci rozhodne nemali zabudnúť na lístok, či už úmyselne alebo nie.

Uverejňovaním kontrol chcel DPB vyzvať všetkých cestujúcich, aby necestovali bez platného cestovného lístka a to z dôvodu, že je to nefér voči tým, ktorí si cestovné lístky riadne kupujú.

„DPB, a.s. organizuje tieto preventívno-výchovné akcie pravidelne, novinkou však bolo, že zverejnil aj vybrané linky, na ktorých sa revízori pohybovali prioritne na našej webovej stránke,“ informuje Bratislava24.sk hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Ako ďalej uviedla, v oboch prípadoch bude podnik aj naďalej pokračovať, nakoľko je to prejav otvorenosti podniku smerom k cestujúcej verejnosti.

Vďaka ohláseným linkám však dopravný podnik nezaznamenal pokles cestujúcich bez platného cestovného lístka a to aj napriek tomu, že boli zverejnené vybrané linky, kde sa revízori pohybovali prioritne.

Preukázať sa musíte vy i revízor

Stále tiež platí, že sa počas kontroly musíte vedieť preukázať platným cestovným lístkom, ak sa ním preukázať neviete, pokuta vás neminie. V súčasnosti je vo výške 50 eur plus základné cestovné.

Uhradiť ju môžete priamo na mieste u revízora buď v hotovosti, alebo prostredníctvom POS terminálu. Ak ju neuhradíte na mieste, môžete tak urobiť do piatich pracovných dní v sídle DPB na Olejkárskej ulici v Bratislave – v tej istej sume. Neskôr sa pokuta zvyšuje na 70 eur, celkovo máte na jej úhradu 30 dní.

V prípade, že do vozidla MHD, v ktorom cestujete, nastúpi revízor, to nie ste len vy, kto sa musí preukázať. Každý revízor pri sebe vždy musí mať odznak. Stali sa totiž už aj prípady, keď v autobuse úradoval falošný revízor a „veselo“ vyberal pokuty.

Čítajte tiež: Keď stojí autobus v zápche, nepotrebujete ďalší lístok. Na čo všetko máte ako cestujúci nárok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM