Nina Táborská Správy

Volkswagen postaví v Bratislave novú montážnu halu. Za 300 miliónov eur

V bratislavskom závode automobilky Volkswagen Slovakia položili včera základný kameň novej montážnej haly, v ktorej sa bude montovať Porsche Cayenne. Investíciu za viac ako 300 miliónov eur označil premiér Robert Fico za ďalšie palivo do dobre rozbehnutého motora slovenskej ekonomiky.

Ilustračný obrázok k článku Volkswagen postaví v Bratislave novú montážnu halu. Za 300 miliónov eur
Zdroj: TASR

„Výstavba tejto montážnej haly pre SUV vozidlá nie je posledným projektom, na ktorom Volkswagen chce pracovať. Preto očakávame aj od ďalších výrobcov áut na Slovensku, že budú touto cestou pokračovať. Rovnako očakávame prudký rozvoj subdodávateľskej siete pre automobilový priemysel. Ide o ďalšie významné palivo do motora slovenskej ekonomiky,“ uviedol R. Fico na brífingu.

Ako upozornil, výroba automobilov predstavuje asi 45 percent celej priemyselnej produkcie na Slovensku. „V automobilovom priemysle priamo pracuje 80-tisíc ľudí a pozitívne sa dotýka táto práca až 200-tisíc ľudí. My sme prekročili magickú hranicu jedného milióna áut ročne, na hlavu sme číslo jedna vo svete a keď k tomu prirátame aj štvrtého automobilového výrobcu, ktorý prichádza, budeme dominantnou veľmocou vo výrobe áut,“ zdôraznil premiér.

Nová montážna hala bude mať rozlohu okolo 90-tisíc štvorcových metrov (m2) a celý závod sa tak rozšíri na viac ako 2 milióny m2. Bude tu pracovať 400 zamestnancov na jednu zmenu. Začiatok výroby je plánovaný na koniec roka 2017.

Predseda predstavenstva VW SK Albrecht Reimold pripomenul, že tento rok firma spustila výrobu v novej karosárni Audi Q7 a položila základný kameň karosárne Porsche. „Tieto investičné míľniky patria medzi najväčšie úspechy v histórii Volkswagenu Slovakia. Nohu z plynu nespúšťame ani teraz. Neustále budujeme, rastieme a čelíme novým výzvam,“ zdôraznil. Spoločnosť oslávi na budúci rok 25. výročie pôsobenia v SR.

Volkswagen Slovakia vyrobil na Slovensku od roku 1991 viac ako 4 milióny vozidiel. Patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom a investorom v krajine. Zamestnáva viac ako 9900 ľudí.

V bratislavskom závode vyrába automobily viacerých značiek, karosérie a prevodovky, v Martine komponenty pre prevodovky, v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska a v Stupave produkuje zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM:Prvá petržalská plaváreň je už hotová. Nerezové bazény, sauny a aj tobogán čaká kolaudácia

Nová montážna hala Volkswagen
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM