Rôzne

Volkswagen pravdepodobne bude v Bratislave vyrábať malý elektromobil

Dozorná rada Volkswagenu nedávno rozhodla, že model, ktorý sa mal pôvodne produkovať v Emdene, sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyrábať v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Volkswagen pravdepodobne bude v Bratislave vyrábať malý elektromobil
7
Galéria
Zdroj: TASR

Volkswagen (VW) bude údajne vo svojom bratislavskom závode vyrábať malý elektromobil. Pôvodne sa mal vyrábať v nemeckom Emdene. Dôvodom zmeny plánov sú náklady, uviedol to nemecký denník Handelsblatt.

Za všetko môžu mzdy

Handelsblatt tvrdí, že Dozorná rada Volkswagenu nedávno rozhodla, že model, ktorý sa mal pôvodne produkovať v Emdene, sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyrábať v Bratislave. K informácii sa podľa DPA zatiaľ nechceli vyjadriť ani hovorca Dozornej rady VW, ani hovorca podnikovej rady koncernu.

Produkcia v Emdene by pri predpokladanej predajnej cene 20-tisíc eur bola vzhľadom na mzdové náklady v Nemecku ekonomicky nerealizovateľná, uvádza sa v správe Handelsblattu. Namiesto toho by sa malo v závode vyrábať elektrické kompaktné SUV veľkosti približne Tiguanu. Tento model bol zasa pôvodne plánovaný pre závod v Zwickau, ktorý je však vyťažený produkciou elektromobilov modelového radu ID.

Ilustračné foto

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Volkswagen
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM