Správy

Vodičov čakajú dopravné obmedzenia. V piatok totiž začína Tatra summit

Polícia upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia v súvislosti s podujatím Tatra summit. Počítajte s nimi v dňoch 28. až 30. októbra.

Ilustračný obrázok k článku Vodičov čakajú dopravné obmedzenia. V piatok totiž začína Tatra summit
4
Galéria
Zdroj: TASR

V uvedených dňoch môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam pri presune delegácií z letiska M. R. Štefánika a hraničného prechodu Jarovce – Kitsse k miestu ubytovania a rokovania delegácií v hoteli River Park, resp. pri presune z centra mesta na letisko a hraničný prechod. Bratislava24.sk o tom informovala krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Dopravu bude usmerňovať polícia

Podľa hovorkyne sa vodiči musia na obmedzenia pripraviť v piatok vo večerných hodinách na Pražskej ulici, kde sa nachádza ministerstvo zahraničných vecí. Taktiež v sobotu v popoludňajších a večerných hodinách, kedy sa delegácie budú presúvať z hotela River Park do Reduty a späť.

„Dňa 29. októbra v čase od 15:00 do 22:00 hod. bude dopravné obmedzenie, v rámci ktorého nebude možný vjazd na Mostovú ulicu z Vajanského a Rázusovho nábrežia. Vjazd k hotelu Carlton bude pre hostí umožnený z Jesenského a Gorkého ulice. V tomto čase bude aj výluka električkovej premávky z Mostovej ulice,“ upozorňuje Kurucová.

Usmerňovanie a reguláciu dopravy budú zabezpečovať hliadky dopravnej polície podľa vzniknutej dopravno-bezpečnostnej situácie.

Rokovania o energiách aj terorizme

Medzinárodná konferencia GLOBSEC Tatra Summit v Bratislave bude jednou z kľúčových udalostí počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Jej hlavnými témami budú energetická únia, financie, investície, budúcnosť eurozóny, digitálna agenda, ale aj migrácia a terorizmus.

Na podujatie prídu ministri financií zo Slovenska, Nemecka, Francúzska, Talianska, Belgicka a Írska. Do hlavného mesta pricestuje aj päť eurokomisárov, sedem vysokých predstaviteľov zo západného Balkánu, ministri pre energetiku z Nórska, Bulharska a Rumunska či predstavitelia diplomacie viacerých štátov EÚ. Konferencie by sa mali zúčastniť aj vysokí predstavitelia z bankového, IT, investičného či energetického sektora.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM