Rôzne

Vodiči, pozor! Od stredy sa v Prievoze mení maximálna povolená rýchlosť

Mestská časť pôvodne plánovala v Prievoze viaceré ulice zjednosmerniť.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Od stredy sa v Prievoze mení maximálna povolená rýchlosť
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

V stredu 22. 11. 2017 bude mestská časť Ružinov v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy meniť v Prievoze dopravné značenia. Po novom bude vo vymedzenom území maximálna povolená rýchlosť 30 km / hod. a obmedzí sa aj vjazd nákladných áut.

Pozor na zmeny!

V území ohraničenom Mierovou, Telocvičnou, Sysliou, Gruzínskou a Hraničnou ulicou bude zvislé dopravné značenie obmedzujúce najvyššiu dovolenú rýchlosť na 30km / hod. a zakazujúce vjazd nákladných vozidiel okrem dopravnej obsluhy. Zároveň bude odstránené zvislé dopravné značenie na križovatkách Syslej ulice s Rovnou, Konopnou a Kláštornou ulicou, čím vzniknú neriadené križovatky s pravidlom prednosti v jazde pre vozidlá prichádzajúce sprava.

Tieto úpravy sa vykonajú podľa projektu organizácie dopravy, ktorý bol schválený v Komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátom hl. m. SR Bratislavy dňa 12.09.2017.

Mestská časť pôvodne plánovala v Prievoze viaceré ulice zjednosmerniť, no aj napriek rokovaniam s rôznymi skupinami obyvateľov sa nepodarilo nájsť riešenie, ktoré by bolo prijateľné pre všetkých. Jedným z problémov, na ktorý poukazovali obyvatelia, bolo skracovanie si cesty nákladných áut cez Prievoz na diaľnicu. Práve tomuto by malo predísť zníženie rýchlosti a aj zákaz vjazdu nákladných áut do tejto lokality.

Bratislava24.sk informovala Marianna Šebová hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM