Aktualizované Rôzne

Vodiči, pozor! Od pondelka dôjde k obmedzeniam na ulici Mlynské nivy aj na diaľniciach

Okrem ulice Mlynské nivy si dopravné obmedzenia od pondelka vyžiada aj výstavba diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Od pondelka dôjde k obmedzeniam na ulici Mlynské nivy aj na diaľniciach
12
Galéria
Zdroj: TASR

Ako už v decembri avizoval primátor Bratislavy Matúš Vallo, Bratislavu čakajú od nového roka veľké dopravné obmedzenia.

Vodiči, pozor!

V strede ulice Mlynské nivy vzniká prvý podzemný kruhový objazd na Slovensku. Z dôvodu pokračovania v jeho výstavbe musíme od pondelka 14. 1. 2019 počítať so znížením počtu jazdných pruhov na časti ulice. V strede ulice zostane prejazdný jeden pruh v každom smere.

Podzemný kruhový objazd umožní po dokončení vstup do všetkých okolitých projektov bez toho, aby prekážal na úrovni ulice. Bude ústiť do Stanice Nivy, Twin City, parkovacieho domu aj projektu Mlynské Nivy-Košická, s výjazdom na ulicu Mlynské nivy.

Chodníky

V pondelok sa developer pustí aj do rekonštrukcie chodníka na Svätoplukovej ulici popri stavenisku novej autobusovej stanice. „Chodci budú môcť bez problémov prejsť po druhej strane ulice popri strednej odbornej škole,“ spresnil investor.

Zároveň otvára časť chodníka pri Twin City Tower. Po tom, ako dokončil aj spevnené plochy a zeleň v tomto okolí, môže otvoriť chodník vedúci popri ulici Mlynské nivy. „Pohodlne sa tak ľudia dostanú popri projekte Twin City okolo náhradnej autobusovej stanice až po križovatku s Košickou po nových chodníkoch,“ podotkol developer.

Zdroj: HB Reavis

Diaľnice

Ďalšie dopravné obmedzenia si od pondelka vyžiada výstavba diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. Upozornil na to koncesionár projektu výstavby nultého obchvatu Bratislavy, spoločnosť Zero Bypass Limited, spolu so zhotoviteľom D4R7 Construction.

Od pondelka sa začína čiastočná uzávera diaľničného zjazdu diaľnice D1 v smere Petržalka – Bratislava centrum z dôvodu realizácie preložky horúcovodu. Uzavretý bude tiež jeden jazdný pruh na nájazde na Bajkalskej ulici na kruhový objazd (križovatka Prievoz) v smere od Podunajských Biskupíc.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) spresnila, že dôjde k čiastočnej uzávere zjazdovej vetvy diaľnice D1 v úseku zhruba 5,5 – 5,8 km v smere Prístavný most – Bajkalská ulica. Obmedzenie má potrvať do konca januára. „Trasa obchádzky nie je potrebná. Doprava bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu,“ uviedla NDS.

V pondelok počítajte aj s čiastočnou uzávierkou diaľnice D4 v križovatke Jarovce v smere z Rakúska. Tú si vyžiadala výstavba nového diaľničného mosta v tomto úseku.

Zdroj: D4R7

Starosta Ružinova Martin Chren zverejnil obrázok, na ktorom konzorcium D4/R7 nakreslilo obmedzenia na križovatke pod Prístavným mostom.

„Cesty, ktoré sú označené krížikmi, budú uzavreté zrejme od februára na odhadom šesť mesiacov. Ako vidíte, diaľnica bude stále otvorená, aj z Petržalky sa bude dať stále ísť do Ružinova (a naopak). Nebude sa ale dať ísť na Slovnaftskú – ani z diaľnice, ani z Prístavnej. Kruháč pod Prístavným mostom bude takmer úplne zrušený a po dokončení stavby o dva roky už vôbec nebude fungovať,“ vysvetlil Chren.

Aktuálne informácie o rozkopávkach a uzávierkach na území hlavného mesta Bratislavy nájdete TU.

Mlynské nivy
12
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM