Jakub Forgács Krimi

Vodič zažil okamihy hrôzy: Po lúpežnom prepade zostal zbitý a ešte aj bez auta

Na tieto chvíle len tak ľahko nezabudne. Vodič (30) čelil agresívnemu útočníkovi, ktorý ho fyzicky napadol, no tým to neskončilo. Podľa slov polície nakoniec ušiel na aute svojej obete.

Ilustračný obrázok k článku Vodič zažil okamihy hrôzy: Po lúpežnom prepade zostal zbitý a ešte aj bez auta
Zdroj: TASR

Polícia uspela pri vyšetrovaní lúpežného prepadnutia v Devínskej Novej Vsi. Krátko po incidente, ktorý sa odohral v bratislavskej mestskej časti v stredu, zadržala Floriána (30) z Bratislavy a obvinila ho zo zločinu lúpeže.

„K lúpeži došlo na ulici Štefana Králika okolo 19:00. Obvinený tu podľa doterajších informácií polície fyzicky napadol vodiča (30) vozidla Peugeot 406. Násilím ho vytiahol z auta a pokračoval v agresii,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

„Vodičovi sa podarilo vytrhnúť z rúk útočníka, lupič ho začal prenasledovať. Napokon sa vrátil k autu svojej obete, nasadol do neho a z miesta činu ušiel,“ uviedla hovorkyňa. Napadnutý vodič podľa Považanovej utrpel ľahké zranenia rúk a hlavy. Materiálnu škodu polícia vyčíslila na 1500 eur. Podľa policajnej hovorkyne by malo ísť o hodnotu ulúpeného vozidla.

Prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava IV. „Vyšetrovateľ spracuje pre prokurátora návrh na vzatie obvineného do väzby. Mužovi v prípade preukázania viny hrozí väzenia na 3 až 8 rokov,“ dodala Považanová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM