Rôzne

Akcionári vybrali nového šéfa Bratislavskej vodárenskej

Akcionári bratislavských vodární si dnes zvolili nového predsedu predstavenstva. Po tom, čo bývalý šéf Radoslav Jakab z funkcie pred letom odišiel, ho na poste nahradil dovtedajší technický riaditeľ vodární Stanislav Beňo.

Ilustračný obrázok k článku Akcionári vybrali nového šéfa Bratislavskej vodárenskej
Zdroj: TASR

Ten je od polovice júla aj generálnym riaditeľom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS).

Hovorca vodární Alexander Buzinkay vysvetlil, že na voľbe sa zúčastnili držitelia viac ako 70 percent akcií BVS. „Okrem Bratislavy aj z miest a obcí v regiónoch, kde BVS pôsobí,“ dodal.

Kto je Stanislav Beňo

Beňo je v spoločnosti od roku 2011. Najprv bol člen predstavenstva, na poste technického riaditeľa začal pracovať od začiatku roku 2013. „Za svoj hlavný cieľ si stanovil zachovať kontinuitu vo vedení, efektívne hospodáriť, chrániť vodné zdroje a životné prostredie, pokračovať v dôležitých rozbehnutých investíciách a najmä zabezpečiť v požadovanej kvalite i kvantite výrobný cyklus vody,“ uviedol hovorca.

Bývalý šéf odišiel za kariérou

Bývalý generálny riaditeľ a predseda predstavenstva BVS Radoslav Jakab odišiel zo spoločnosti ku koncu júna tohto roka. Tvrdil, že reflektuje na novú kariérnu výzvu.

„BVS odovzdávam v takej ekonomickej a organizačnej situácii, ktorá je neporovnateľná so stavom pri mojom nástupe," zdôraznil Jakab pri svojom odchode. „Jej kondícia a fungovanie sa v mnohých ohľadoch zásadne zlepšili, na čo som hrdý,“ uzatvoril Jakab.

Súťaž na riaditeľa neúspešná

Keďže svoj odchod Jakab avizoval vopred, bratislavskí mestskí poslanci ešte vlani vyhlásili súťaž na nového riaditeľa, avšak nikoho nenašli. Nevedeli sa dohodnúť na novom riaditeľovi ani medzi sebou. Keďže však bol Jakab nominantom SDKÚ-DS, poslanec strany Jozef Uhler na júlovom rokovaní zastupiteľstva navrhol, aby voľné miesto v predstavenstve obsadil vtedajší hovorca vodární Zenon Mikle. Mestský parlament ale jeho návrh nepodporil.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM