Rôzne

Vodárne bezplatne overia kvalitu vody z domácich studní

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) ponúka verejnosti aj tento rok bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní.

Ilustračný obrázok k článku Vodárne bezplatne overia kvalitu vody z domácich studní
3
Galéria
Zdroj: TASR

Vzorky vody môžu ľudia priniesť v stredu 22. marca od 8:00 do 18:00 hod. do laboratórií bratislavských vodární na Bojnickej ulici v Bratislave. Informuje o tom BVS na svojej webovej stránke.

Tvrdosť vody

BVS z prijatých vzoriek zistí, aké množstvo dusičnanov sa vo vode nachádza a otestuje aj celkovú tvrdosť vody. Výsledkom tohto orientačného rozboru nie je zistenie, či je dosiahnutá kvalita pitnej vody.

Vodárne upozorňujú na správny postup pri odbere vzorky vody. Trojdecovú plastovú fľašu je potrebné najprv dôkladne vypláchnuť vodou. Vodu treba nechať odtiecť dostatočne silným prúdom a následne naplniť fľašu až po okraj tak, aby nad vrchnákom nebol takmer žiadny vzduch a uzavrieť,“ radí BVS.

Takto odobranú vzorku vody je potrebné priniesť 22. marca do laboratórií bratislavských vodární. Sklenené fľaše a nádoby nad pol litra však nebudú prijímať. Každá vzorka bude označená identifikačným číslom, pod ktorým bude uverejnený výsledok analýzy.

„Výsledky budú zverejnené na našej internetovej stránke alebo sa môže verejnosť informovať prostredníctvom call centra na čísle 0850 123 122,“ spresnila BVS.

Kvalita vody
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM