Jakub Haršany Správy

Voda na Kuchajde je už v poriadku. V jazere si môžete opäť bezpečne zaplávať

Po mesiaci, počas ktorého na bratislavskom jazere Kuchajda trval zákaz kúpania, sa môžete opäť smelo hodiť do vody.

Ilustračný obrázok k článku Voda na Kuchajde je už v poriadku. V jazere si môžete opäť bezpečne zaplávať
Zdroj: TASR

Jazero Kuchajda v bratislavskom Novom Meste je obľúbeným miestom oddychu počas horúcich dní. Tohtoročnú letnú sezónu však ovplyvnil zákaz kúpania, ktorý tu bol vyhlásený začiatkom augusta z dôvodu nevyhovujúceho stavu vody.

„Výsledky rozboru vzoriek vody na kúpanie, ktoré boli odobraté z jazera Kuchajda preukázali zhoršenie mikrobiologickej kvality vody v ukazovateli črevné enterokoky nad prípustný limit,“ informoval vtedy bratislavský regionálny hygienik Otakar Fitz.

Vzorky vody spĺňajú kritéria

Dnes však je už stav vody opäť v poriadku a Bratislavčania tak môžu využiť posledné letné dni na osvieženie sa v jazere. Koncom augusta boli vykonané hygienické testy vody, ktoré potvrdili jej vyhovujúci stav. „Na základe vykonaných laboratórnych vyšetrení sa zistilo, že vzorky vody z jazera v čase odberu vo vyšetrených ukazovateľoch vyhoveli kritériám a požiadavkám na prírodné kúpaliská,“ informuje mestská časť Nové Mesto na svojej internetovej stránke.

Z areálu jazera boli následne odstránené informačné tabuľky, ktoré upozorňovali na zákaz kúpania. Podľa informácií mestskej časti, bude areál prírodného kúpaliska otvorený ešte do konca septembra od 6:00 do 22:30 hod.

Čítajte aj: Na Zlatých pieskoch si okrem kúpania môžete vyskúšať aj adrenalín na vode

Ilustračný obrázok

jazero Kuchajda
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM