Adriana Banásová Rôzne

Vo VW prebieha vyjednávanie o novej kolektívnej zmluve

Rokovania medzi vedením automobilky Volkswagen v Bratislave a ich odbormi sa začali 22. júla a po letnej prestávke budú pokračovať naplno ďalej.

Ilustračný obrázok k článku Vo VW prebieha vyjednávanie o novej kolektívnej zmluve
Zdroj: TASR

Informoval o tom predseda Základnej organizácie Odborového zväzu KOVO Volkswagen Slovakia Zoroslav Smolinský. Súčasná kolektívna zmluva platí do konca septembra.

Šéf odborov predpokladá, že tohtoročné vyjednávania budú tvrdé a dlhé. Úvodné rokovania medzi vedením automobilky a odbormi podľa neho naznačujú, že manažment závodu sa nepoučil z vlaňajších udalostí, ktoré viedli až k vyhláseniu štrajkovej pohotovosti.

„Na rokovania s vedením závodu prichádzame s presvedčením, že zamestnanci bratislavského Volkswagenu odvádzajú nadpriemerný pracovný výkon, čoho výsledkom sú výborne ekonomické výsledky. Platové a pracovné podmienky by sa mali zlepšovať spolu s finančnými výsledkami závodu,“ argumentuje Smolinský.

Zástupcovia odborov budú podľa neho vyjednávať nekompromisne, ale konštruktívne. „Sme moderná odborová organizácia, ktorej cieľom je byť prínosom pre zamestnancov, ale aj pre závod. Odbory využijú všetky nástroje vyplývajúce zo Zákonníka práce na zlepšenie sociálneho postavenia zamestnancov,“ doplnil Smolinský.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM