Samospráva

Vo vrakunskom lesoparku postupne vzniká voľnočasová zóna

V lesoparku bratislavskej mestskej časti Vrakuňa postupne vzniká voľnočasová zóna pre oddych, šport či zábavu. Vzniklo tu už malé detské ihrisko či prvky pre cvičenie s vlastnou hmotnosťou. V najbližšom období tu majú pribudnúť lavičky, altánok pri ohnisku i cyklodráha pre deti a začiatočníkov.

Ilustračný obrázok k článku Vo vrakunskom lesoparku postupne vzniká voľnočasová zóna
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa hovorcu mestskej časti Vrakuňa Tomáša Zajaca dokončenie zatiaľ plánovaných projektov v tejto oddychovej zóne očakávajú na jar budúceho roka. „Vytvorí sa tak plnohodnotné miesto na aktívny odpočinok, šport či zábavu,“ priblížil.

Vrakuni v spolupráci s Občianskym združením Bratislava Inak sa tu nedávno podarilo inštalovať hrací domček so šmykľavkou.

„Pribudnúť má aj séria lavičiek a altánok pri ohnisku. Ich inštaláciu by sme radi zrealizovali čo najskôr,“ povedal Zajac. Mestská časť zároveň získala sponzora, ktorý prispeje na ďalšiu etapu budovania voľnočasovej zóny.

Vrakunčania tak mohli prostredníctvom hlasovania rozhodnúť či sú za kúpu a osadenie niekoľkých menších hracích prvkov pre deti, alebo sú za jeden veľký herný prvok.

Podľa Zajaca si obyvatelia vo veľkej miere vybrali, aby v lesoparku pribudol pre deti ďalší hrací domček, kde by mohla byť okrem šmykľavky i lezecká stena či hojdačky.

V lesoparku si už teraz na svoje prídu aj športovci. Využiť totiž môžu prvky na cvičenie s vlastnou hmotnosťou. „Na jar tu vďaka spolupráci s Občianskym združením Pedál vznikne dráha Pump track pre cyklistov,“ podotkol hovorca.

Športovisko bude určené najmä deťom či cyklistickým začiatočníkom pri zdokonaľovaní ich zručností ovládania bicykla.

Dráhu budú tvoriť vlny a klopené zákruty, a preto cyklista na nej môže využiť pohyb svojho tela na generovanie rýchlosti. Ak použije správnu techniku, nemusí ani pedálovať.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM