Aktualizované Nina Táborská Krimi

Vo vozidle bratislavskej MHD sa strieľalo

Z jedného z vozidiel bratislavskej mestskej hromadnej dopravy zaznel v pondelok večer výstrel. Zo svojej krátkej strelnej zbrane v odstavenom autobuse na zastávke Cintorín Slávičie údolie vystrelil 41-ročný Peter A. z Bratislavy. Mal byť pritom pod vplyvom alkoholu.

Ilustračný obrázok k článku Vo vozidle bratislavskej MHD sa strieľalo
Zdroj: TASR

Ako informovala bratislavská krajská hovorkyňa Lucia Mihalíková, muž chcel krátko pred 20.00 h nastúpiť do autobusu 139, ktorý bol odstavený na zastávke. „Nakoľko vodič autobusu spozoroval, že muž bol zjavne pod vplyvom alkoholu, vyzval ho, aby do autobusu nenastúpil,“ priblížila hovorkyňa.

Bratislavčan aj napriek výzve do vozidla nastúpil cez stredové dvere. „Vodič čakal v kabíne pre vodiča, pokiaľ muž opustí priestor autobusu, keď spozoroval, že drží v ruke krátku strelnú zbraň. Z obavy o svoj život a zdravie opustil dopravný prostriedok,“ opísala ďalej hovorkyňa.

Vodič hneď kontaktoval dispečing dopravného podniku a skutočnosť nahlásil. Potom však začul z vozidla výstrel a zbadal obvineného, ako opúšťa priestor autobusu. Na miesto sa podľa hovorkyne hneď dostavila policajná hliadka, muža obmedzila na osobnej slobode a predviedla na policajné oddelenie.

Peter už čelí obvineniu z prečinu výtržníctva. „Po vykonaní potrebných úkonov bol obvinený umiestnený v cele policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. superrýchlom konaní,“ uviedla Mihalíková. V prípade preukázania viny Bratislavčanovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

„Vodič vozidla dvoch cestujúcich, ktorí boli zjavne pod vplyvom alkoholu, viacnásobne vyzval, aby opustili vozidlo,“ uviedla Adriana Volfová.

Výzvu nerešpektovali a z tohto dôvodu vodič kontaktoval dispečing Dopravného podniku Bratislava, ktorý zabezpečil na miesto príchod hliadky. Potom, ako vodič spozoroval u jedného z cestujúcich zbraň, opätovne kontaktoval dispečing, ktorý zabezpečil okamžite aj príchod polície.

„Vodič bol v zmysle interných predpisov stiahnutý zo služby a z bezpečnostných dôvodov bolo vozidlo odstavené a nahradené záložným vozidlom,“ doplnila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová. Pri tomto incidente sa podľa jej slov nikomu nič nestalo.

Prečítajte si tiež: Nové rozuzlenie v prípade brutálnej vraždy nájdenia ľudských pozostatkov pri Prístavnom moste: Páchateľ mal komplicku!

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM