Rôzne Správy Samospráva

Vo Vajnoroch začali s budovaním nového cyklochodníka

Cyklisti z Vajnôr a okolia sa môžu tešiť na novú cyklotrasu, ktorá vznikne na ulici Pri starom letisku.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vajnoroch začali s budovaním nového cyklochodníka
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vajnory

Vo Vajnoroch pribudne ďalší kúsok priestoru pre všetkých milovníkov cyklistiky. O pripravovanej cyklotrase sme vás informovali už pred mesiacom, kedy bol projekt výstavby cyklochodníka popri bývalom letisku schválený Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Samospráva získala na jeho realizáciu sumu 148 256,04 eur.

Práce sa začali

Výstavba cyklochodníka začala vo štvrtok 9. novembra, kedy dodávateľská firma prebrala stavenisko. Predchádzali tomu prípravné práce, v rámci ktorých zamestnanci miestneho úradu orezávali náletové kroviny v priestore, kadiaľ povedie chodník pre cyklistov.

„Hlavným cieľom projektu je podporiť nemotorovú dopravu v riešenom území a prostredníctvom vybudovania bezpečnej cyklotrasy zvýšiť aj atraktivitu cyklistickej dopravy vo Vajnoroch,“ píše sa na webovej stránke mestskej časti.

Viac ako 500 metrov

Cyklochodník prepojí dva už existujúce úseky, od OC Vajnoria po ulicu Východná smerom na Rendez, a bude vedený prevažne na samostatnom pruhu pre cyklistov. Pruh bude obojsmerný v celkovej dĺžke 518,28 m. Časť trasy bude vedená v koridore pre cyklistov po hlavnej miestnej komunikácii.

Mestská časť je novou cyklotrasou nadšená a už sa nevedia dočkať momentu, kedy ju budú môcť sprístupniť pre verejnosť. „Sme radi, že sa dobrá vec podarila. Stálo to veľa síl aj času, ale vyplatilo sa. Cyklochodník doplní už existujúcu sieť postavených cyklochodníkov. Je to pekný darček pre obyvateľov našej mestskej časti, ale aj cykloturistov a cestujúcich bicyklami do práce.“

Začiatok výstavby cyklochodníka Pri starom letisku
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vajnory
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM