Rôzne

Vo Vajnoroch už v nedeľu otvoria sezónu na kolieskach

Mestská časť Vajnory pripravila pre rekreačných športových nadšencov zahájenie kolieskovej korčuliarskej sezóny. Už tradičné podujatie Vajnory na kolieskach sa uskutoční v nedeľu 29. marca od 15.30 h na Jurskej ceste.

Ilustračný obrázok k článku Vo Vajnoroch už v nedeľu otvoria sezónu na kolieskach
Zdroj: TASR

„Privítame každého, kto vyznáva športovanie na kolieskových korčuliach, kolobežkách, bicykloch, skateboardoch. Pozývame aj rodičov so svojimi ratolesťami v kočíkoch. Približne päťkilometrová trasa vedie po ceste Na doline, známejšej ako Jurská cesta, so štartom pri MŠ Koniarkova. Na štarte dostane každý účastník stužku so symbolom vajnorských koliesok a po absolvovaní trasy, v stánku mestskej časti, tradičné fit tyčinky a jablká,“ priblížil starosta Vajnôr Ján Mrva.

Ako dodal, cieľom tohto podujatia, ktoré bude pokračovať v Parku pod lipami, nie je súťaženie, ale vyjadrenie radosti z pohybu. Občerstvenie je zabezpečené, pre deti bude k dispozícii aj skákacia trampolína.

Nedeľné Vajnory pripravili pre domácich i návštevníkov aj predveľkonočné podujatie Lésola – Kvetná nedeľa, ktoré sa začína o 16.30 h v Parku pod lipami.

„Pripomenieme si zvyky a obyčaje, ktoré boli v minulosti vo Vajnoroch zaužívané na Kvetnú nedeľu. V krásnych vajnorských krojoch sa predstaví Podobenka z Vajnor spolu s deťmi zo ZŠ sv. Jána Pavla II. a Vajnorský okrášľovací spolok. V ponuke bude aj predaj veľkonočných kraslíc, korbáčov a možnosť vyskúšať si techniky zdobenia kraslíc v Škole vajnorských tradícií,“ uviedol Mrva.

Prečítajte si tiež: Račianski vinári sa chystajú vítať jar

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM