Rôzne Rôzne

Vo Vajnoroch a Lamači vyrazili na kolesách za dobrú vec

Obyvatelia oboch mestských častí prispeli vysokou sumou na výskum rakoviny. Do akcie sa zapojili desiatky ľudí

Ilustračný obrázok k článku Vo Vajnoroch a Lamači vyrazili na kolesách za dobrú vec
Zdroj: TASR

Počas stredajšieho súboja medzi bratislavskými mestskými časťami Vajnory a Lamač v rámci World Challenge Day sa do rôznych pohybových aktivít zapojilo 2367 ľudí. V oboch mestských častiach vyzbierali v rámci dobrovoľnej zbierky na boj proti rakovine 2 756 eur. Informovala o tom Mária Šimončičová z Miestneho úradu Bratislava Lamač.

Myšlienku World Challenge Day prepojili samosprávy oboch mestských častí aj s kampaňou Na kolesách proti rakovine, ktorá informuje o rizikách tejto choroby, prevencii a zdravom životnom štýle. V rámci dobrovoľných príspevkov pomáha zbierať peniaze pre nadáciu Výskum rakoviny.

Preto v oboch mestských častiach vyzvali obyvateľov nielen na pohybové, športové či tanečné aktivity, ale aj na to, aby využili všetko možné, čo má kolesá. "V Lamači sa do akcie zapojilo 164 a vo Vajnoroch 176 ľudí,“ informovala Šimončičová.

Okrem cyklistov bolo vidieť aj takých, ktorí si obuli kolieskové korčule či prišli na skateboarde. Nechýbali ani „iné kolieskové zariadenia“, napríklad kancelárske kreslá na kolieskach, nákupný vozík, či fúrik.

Ilustračné foto TASR

Čítajte aj: Kampaň Na kolesách proti rakovine podporia vo viacerých mestských častiach

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM