Maros Palesch Rôzne

Vo štvrtok zasadá mestské zastupiteľstvo

BRATISLAVA, 23.05.2011. Bratislavskí poslanci sa zídu na piatom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva od minuloročných novembrových komunálnych volieb.

Na programe štvrtkového zastupiteľstva (26. mája, začiatok 8.30 hod., Primaciálny palác – Zrkadlová sieň) je okrem protestu prokurátora proti marcovému uzneseniu mestského zastupiteľstva, ktorým poslanci schválili predsedov a podpredsedov dozorných rád spoločností s majetkovou účasťou mesta, taktiež návrh na prvú zmenu rozpočtu bratislavskej samosprávy v roku 2011 či zmeny a doplnky Územného plánu hlavného mesta SR Bratislavy.

Krajský prokurátor v zmysle zákona o prokuratúre vzniesol protest proti uzneseniu bratislavského zastupiteľstva, ktoré napriek výhradám primátora Milana Ftáčnika schválili poslanci na marcovom zasadnutí mestského parlamentu. Prokurátor konal na základe podnetu M. Ftáčnika, ktorý namietal nesúlad hlasovania poslancov so zákonom. Primátor upozornil poslancov, že schválením predsedov a podpredsedov dozorných rád prekračujú kompetencie, ktoré im vymedzuje Zákon o obecnom zriadení i o hlavnom meste SR Bratislave. Ak poslanci na májovom zasadnutí zastupiteľstva nevyhovejú protestu prokurátora, ten môže podať na príslušný súd návrh na zrušenie prijatého uznesenia.

Prvá zmena tohtoročného mestského rozpočtu predpokladá so zvýšením príjmov a výdajov o 165 tisíc eur. Bratislavský magistrát zmenou rozpočtu reaguje okrem iného na prebiehajúci súdny spor o nedoplatku mesta do fondu opráv objektu Laurínska – Gorkého (palác Motešických), pričom do súdnej úschovy bude uložených 119 tisíc eur. Vedenie mesta zároveň odporúča poslancom, aby 60 tisíc eur bolo použitých na riešenie havarijného stavu výťahov a strechy v Dome pre starších občanov na Rezedovej ulici. Suma takmer 67 tisíc eur bude účelovo určená na interiérové vybavenie spální a kuchyne v Krízovom centre na Budatínskej ulici, ktoré slúži ako špecializované zariadenie poskytujúce zázemie a odbornú pomoc pre rodiny s deťmi, ktoré sa ocitli v krízovej, mimoriadnej životnej situácii.

Zdroj: Magistrát hl. m. SR Bratislavy, Ľubomír Andrassy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM