Nina Táborská Rôzne

Vlastnými rukami môžete zmeniť seba aj Bratislavu "nadobro"

V týždni od 28.9. do 3.10.2015 sa Bratislava zmení "nadobro". V uliciach a organizáciách Bratislavy prebehne Bratislavský týždeň dobrovoľníctva, ktorý sa v našom meste koná po prvýkrát.

Ilustračný obrázok k článku Vlastnými rukami môžete zmeniť seba aj Bratislavu "nadobro"
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavské dobrovoľnícke centrum pri príležitosti svojich druhých narodenín prichádza so sloganom „Týždeň, ktorý ťa zmení. NADOBRO.“ A naďalej tak pokračuje v neúnavnom hľadaní dobrovoľníkov.

Bratislavský týždeň dobrovoľníctva sa v Bratislave a Bratislavskom kraji koná po prvýkrát. „Boli by sme radi, aby kampaň Bratislavského týždňa dobrovoľníctva motivovala k dobrovoľníctvu čo najviac ľudí. Naším cieľom je nielen vytvoriť jednorazové dobrovoľnícke príležitosti, ale dať priestor aj organizáciám, aby sa prostredníctvom Dní otvorených dverí a Trhu dobrovoľníctva spropagovali,“ povedala Alžbeta Frimmerová, výkonná riaditeľka BDC.

Prečítajte si tiež: Jedinečný projekt, výnimočná odmena: Ako dobrovoľník v Bratislave môžete požiadať o špeciálnu kartu. Čo všetko získate?

Počas Bratislavského týždňa dobrovoľníctva je možné zapojiť sa do rôznych aktivít – napríklad pomôcť so sťahovaním detského domova, s verejnou zbierkou, maľovaním centra voľného času, sprevádzať seniorov na návšteve múzea, organizovať bazár alebo sa zúčastniť Dní otvorených dverí či Trhu dobrovoľníctva, ktorý sa bude konať 3. októbra v Starej tržnici a jeho súčasťou budú aj aj diskusie na zaujímavé témy.

Do niektorých dobrovoľníckych aktivít sa zapoja aj známe osobnosti, medzi nimi aj Lukáš Latinák, ambasádor dobrovoľníctva na Slovensku.

„Všetky aktivity počas Bratislavského týždňa dobrovoľníctva, či už ide o pomoc alebo návštevu organizácie, sú z dlhodobého hľadiska veľmi dôležité, pretože dávajú ľuďom možnosť najskôr si dobrovoľnícku prácu vyskúšať a spoznať organizáciu, v ktorej by chceli pomáhať,“ doplnila Iveta Plšeková, námestníčka primátora a členka správnej rady BDC.

Okrem priameho zapojenia sa do dobrovoľníckej aktivity sa potenciálni dobrovoľníci môžu ísť pozrieť aj do konkrétnych organizácií, kde sa dozvedia o dobrovoľníckych programoch viac. Bratislava24.sk o tom informovala Gabriela Podmaková PR a projektová manažérka BDC. „Podľa toho sa potom môžu rozhodnúť, či chcú v organizácii pomáhať aj po skončení Bratislavského týždňa dobrovoľníctva alebo nie,“ doplnila Podmanková.

A ako sa zmeniť NADOBRO?

„Všetky dobrovoľnícke príležitosti, ktoré vás zmenia NADOBRO nájdete na stránke http://www.dobrovolnictvoba.sk/…brovolnictva. Môžete sa na ne priamo prihlásiť prostredníctvom registračných formulárov, napísať email, zavolať alebo prísť priamo na podujatie,” povedala Gabriela Podmaková.

Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) začalo svoju činnosť vďaka podpore Hlavného mesta SR Bratislava v roku 2013. Poslaním BDC je združovať ľudí ochotných pomáhať organizáciám, ktoré túto pomoc pri svojej každodennej činnosti potrebujú, a tiež učiť organizácie, ako s dobrovoľníkmi pracovať.

Kampaň Bratislavského dobrovoľníckeho centra podporilo: Hlavné mesto SR Bratislava, Aliancia Stará tržnica, Carat, iProspect, EuroAWK, Nubium, Willmark, Bigmedia, Pravda.sk, BRDZ.sk, Kariera.sk, Triad Advertising.

Prečítajte si tiež: Dobrovoľník Greenpeace v Bratislave: Dobrovoľníctvo nie je súčasťou životnej rovnice

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM