Tomáš Stupavský Rôzne

Vlaky RegioJetu nejazdia na Hlavnú stanicu. Otáčajú sa už v Novom Meste

Včerajšia havária vlakovej súpravy spoločnosti RegioJet poškodila niektoré nástupištia na bratislavskej Hlavnej stanici. Z tohto dôvodu je dnes narušená práve prevádzka súkromného dopravcu. Žlté vlaky smerujúce z Komárna jazdia iba po železničnú stanicu Nové Mesto.

Ilustračný obrázok k článku Vlaky RegioJetu nejazdia na Hlavnú stanicu. Otáčajú sa už v Novom Meste
Zdroj: TASR

Vykoľajenie vlaku RegioJet poškodilo niekoľko vagónov a niektoré nástupištia.

„Na Hlavnej stanici v súčasnosti prebiehajú práce na odstraňovaní nehody. Opravujú sa a testujú výhybky a zároveň aj nástupištia číslo 3. a 4. V priebehu popoludnia sa začne pracovať aj na nástupišti číslo 5. Zatiaľ nevieme presne určiť, kedy sa prevádzka piateho nástupištia obnoví,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková.

Práve na päťku prichádzajú vlaky RegioJetu, ktoré jazdia na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno. No dnes premávajú iba po železničnú stanicu Nové Mesto.

„Dnes naše vlakové súpravy smerujúce z Komárna jazdia iba po stanicu Nové Mesto. Vlaky na trase Košice – Žilina – Bratislava premávajú štandardne až na Hlavnú stanicu bez meškania,“ informoval PR manažér spoločnosti RegioJet Tomáš Bořuta.

Ako ďalej Bořuta uviedol obmedzenia by mali byť poobede odstránené. To však Pavlíková nevedela potvrdiť. Príčiny vykoľajenia vlaku sú v štádiu prešetrovania.

V pondelok podvečer sa na bratislavskej Hlavnej stanici vykoľajil vlak IC 405 súkromného prepravcu RegioJet. K nehode došlo o 17.32 h pri natláčaní prázdnej vlakovej súpravy na 14. koľaj. Našťastie k zraneniu osôb nedošlo, pretože vlak bol v tom čase prázdny.

Prečítajte si tiež: Na Hlavnej stanici sa vykoľajil rýchlik spoločnosti RegioJet: Nikto sa nezranil

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM