Aktualizované KAW Krimi

Vlaková doprava sa zastavila. Anonym nahlásil bombu na bratislavskej Hlavnej stanici

Polícia bezodkladne prijala bezpečnostné opatrenia na všetkých staniciach a evakuovala Hlavnú stanicu.

Ilustračný obrázok k článku Vlaková doprava sa zastavila. Anonym nahlásil bombu na bratislavskej Hlavnej stanici
4
Galéria
Zdroj: Facebook

V Bratislave na Hlavnej stanici anonym nahlásil bombu. Polícia celú stanicu ihneď evakuovala. Dopravu vlakov o 21:15 hod. zastavili, viaceré spoje tak meškali desiatky minút. Železnice na svojom profile na sieti Twitter informovali, že vlaky začali z Hlavnej stanice premávať znova o 22:50 hod.

Prehľadávali všetky stanice

„V nedeľu večer nám mužský hlas oznámil prítomnosť bomby na železničnej stanici v Bratislave. Bezodkladne sme prijali bezpečnostné opatrenia na všetkých staniciach a evakuovali Hlavnú stanicu. Doprava vlakov bola zastavená. Nakoľko oznamovateľ presne nešpecifikoval železničnú stanicu, boli po prijatí oznámenia vyslané na všetky vlakové stanice v Bratislave hliadky Policajného zboru. Policajti priestory vlakových staníc prehľadali a zároveň vykonali všetky potrebné opatrenia. Vykonané prehliadky hodnovernosť prijatého oznámenia nepotvrdili“ informovala Bratislava24.sk hovorkyňa polície Lucia Mihalíková.

Zadržali podozrivého

Krátko po nahlásení bomby sa polícii podarilo zadržať podozrivého muža. „Z nahlásenia bomby na vlakovej stanici je dôvodne podozrivý 28-ročný muž z Bratislavy, ktorý sa v súčasnosti nachádza v cele policajného zaistenia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania,“ dodala Mihalíková.

Dvadsaťosemročného Bratislavčana Zdena O., ktorý mal oznámiť bombu na vlakovej stanici, obvinil policajný vyšetrovateľ z prečinu šírenia poplašnej správy. „Spisový materiál bol vyšetrovateľom predložený na Okresnú prokuratúru Bratislava I s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú aj naďalej predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Za vedomé oznámenie nepravdivej poplašnej správy Policajnému zboru a spôsobenie nebezpečenstva vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva, hrozí v prípade preukázania viny v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

Nahlásená bomba na Hlavnej stanici
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM