Rôzne

VIZUALIZÁCIE: Trhovisko na Miletičke čaká výrazná modernizácia

Na obľúbenom trhovisku má pribudnúť nová remeselná ulička i kompletné zastrešenie trhových stolov.

Ilustračný obrázok k článku VIZUALIZÁCIE: Trhovisko na Miletičke čaká výrazná modernizácia
4
Galéria
Zdroj: RP VPS

Do tržnice na Miletičovej ulici sa v minulosti investovalo len minimálne množstvo financií. To sa postupne podpísalo pod jej havarijný stav. Teraz však svitá na lepšie časy. Miletičku čakajú v najbližšom období výrazné zmeny, ktorých cieľom má byť modernejší a priestrannejší vzhľad.

Najprv prešli rekonštrukciou inžinierske siete, zaviedli sa merače elektrickej energie, opravili studničky, zmodernizovali parkovací systém a kompletne zrekonštruovali verejné toalety. V areáli tržnice vzniklo aj malé námestie s tribúnou, ktoré je určené na organizovanie kultúrnych podujatí.

Ďalšie plánované zmeny

V najbližších týždňoch prídu na rad viditeľnejšie zmeny. "Uličku, v ktorej sa predáva kyslá kapusta, posúvame ďalej. Vznikne tak otvorenejší a priestrannejší priestor,“ približuje manažér trhoviska Richard Pittner. Ďalej má na trhovisku pribudnúť nová remeselná ulička. V rámci nej vzniknú nové drevené stánky zoradené za uličkou kvetinárov.

Predávajúci a návštevníci trhoviska sa môžu tešiť aj na výmenu strechy a kompletné zastrešenie trhových stolov. „Podali sme žiadosť o stavebné konanie. Aj keď momentálne nemáme dostatok finančných prostriedkov, chceme mať pripravený projekt prestrešenia trhových stolov a v prípade získania finančných prostriedkov tento projekt ihneď realizovať,“ prezradil pre portál TREND Reality Milan Sokol, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Ružinovského podniku verejno-prospešných služieb, ktorý trhovisko prevádzkuje.

Manažér trhoviska informoval aj o ďalších novinkách na trhovisku. Tržnica ponúkne každý mesiac zaujímavé podujatie, v decembri to budú vianočné trhy. Od januára 2018 by na Miletičke mali zaviesť aj certifikáty, ktoré budú garantovať, že predajca predáva vlastnú produkciu zeleniny či ovocia a ostatných domácich produktov.

Zároveň chce mestská časť Ružinov výraznejšie zmodernizovať celú lokalitu okolo trhoviska. Predvlani začala obstarávať územný plán zóny a koncom júna tohto roku predstavila 13 návrhov študentov architektúry na premenu tejto lokality.

Vizualizácie - Trhovisko Miletičova
4
Galéria
Zdroj: RP VPS
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM