Nina Táborská Rôzne

Toto by malo nahradiť prázdne miesto na Račianskom mýte. Po búrlivých diskusiách developer stiahol vizualizácie z webu

Na Račiansom mýte má do roku 2017 vyrásť nová administratívna budova. Uverejnenie ilustrácie vyvolalo na internete okmažite búrlivé diskusie. Investičná skupina Pavla Kožíka – Proxenta, vizualizácie následne zo svojho webu stiahla.

Ilustračný obrázok k článku Toto by malo nahradiť prázdne miesto na Račianskom mýte. Po búrlivých diskusiách developer stiahol vizualizácie z webu
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Parcela o celkovej rozlohe 7 árov patrila kedysi spoločnosti Račianske Mýto, s.r.o. V roku 2007 to bola skupina IPR, ktorá bola vlastníkom pozemku a momentálne je jej majiteľom investičná skupina Proxenta. Tá tento týždeň uverejnila na svojom webe vizualizáciu kancelárskeho vežiaku, ktorý by mohol na prázdnom mieste pôvodne určeného pre výstavbu trinásťposchodového objektu, vyrásť.

Presklenú budovu, ktorá má stáť na mieste bývalej tabakovej továrne okamžite po uverejnení ľudia v internetových diskusiách odsúdili. Napokon, posúďte sami…

V súčasnosti nejde o jedinú presklenú administratívnu budovu, ktorá leží v žalúdku mnohých Bratislavčanov. Podobne je na tom aj projekt, ktorý ma vzniknúť na mieste hotela Park Inn Danube v historickom centre Bratislavy, a ktorý si rovnako vyslúžil ostrú kritiku verejnosti.

Viac sa dočítate tu: Legendárny bratislavský hotel Danube zbúrajú! Nahradí ho komplex s kanceláriami a obchodmi

Račianske mýto projekt
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM