Kultúra

Viva Musica! festival pozýva na záverečné koncerty 13. ročníka

Nenechajte si ujsť koncert kanadskej opernej speváčky Measha Brueggergosman. Spievala pre kráľovnú Alžbetu II.

Ilustračný obrázok k článku Viva Musica! festival pozýva na záverečné koncerty 13. ročníka
Zdroj: Facebook

Organizátori festivalu Viva Musica! pripravili tento rok pre fanúšikov dva koncerty. V piatok 25. augusta v novej budove Slovenského národného divadla vystúpi kanadská operná speváčka Measha Brueggergosman. Spievala pre kráľovnú Alžbetu II., na veľkých svetových pódiách aj pri otváraní olympijských hier vo Vancouvri.

Viva Klasika!

Kanadská sopranistka v sprievode symfonického orchestra uvedie Wesendock Lieder Richarda Wagnera, ktoré v druhej polovici koncertu doplnia slávne černošské spirituály.

V sobotu 26. augusta sa môžu priaznivci tešiť na oslavu klasickej hudby v Sade Janka Kráľa. Koncert s názvom Viva Klasika! prepojí všetky festivalové projekty do jedného výpravného koncertu. Špeciálne pre tento večer je orchester zložený z najlepších hudobníkov z Viva Musica! festivalu a projektov Hudba v sade (všade), Viva Musica! festival Grand Prix a Viva Ulica! Hudobníci všetkých vekových kategórií a z celého Slovenska spojení vo festivalovom orchestri odohrajú koncert pod nočnou letnou oblohou.

Koncert s názvom Viva Klasika! uzavrie 13. ročník festivalu. Na pódiu v Sade Janka Kráľa sa stretnú gitarista Dávid Bílek, mezzosopranistka Andrea Pietrová a klavirista Miloš Biháry.

Vstup na koncert v Sade Janka Kráľa je bezplatný, na koncert v Slovenskom národnom divadle sú vstupenky v sieti Ticketportal.sk.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM