Kultúra Rôzne

Víťazom Ružinovskej lýry sa stal Ado Juráček

Ružinovská lýra je jedinečná súťaž autorských piesní, ktorá dáva príležitosť mladým ľuďom zviditeľniť svoju tvorbu pred širokým publikom.

Ilustračný obrázok k článku Víťazom Ružinovskej lýry sa stal Ado Juráček
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Nedeľný večer (3. decembra) sa niesol v Ružinove v znamení hudby. V Spoločenskom dome Nivy vyvrcholil druhý ročník súťaže autorských piesni s názvom Ružinovská lýra. Porotu najviac zaujal spevák Ado Juráček.

Príležitosť pre mladých

Ružinovská lýra je jedinečná súťaž autorských piesní, ktorá dáva príležitosť mladým ľuďom zviditeľniť svoju tvorbu pred širokým publikom, ako aj zahrať si v sprievode Orchestra Gustava Broma. Jediný festival pôvodnej tvorby v Bratislavskom kraji otvoril svoje brány už po druhýkrát.

Interpreti i autori posunuli latku podujatia o čosi vyššie, na čom sa zhodla aj porota v zložení Richard Jajcay (gitarista skupiny Vidiek, šéf Sekcie marketingu a komunikácie RTVS), Ľuboš Zeman (básnik a textár), Vladimír Valovič (dirigent a hudobný režisér, umelecký vedúci Orchestra Gustava Broma a zároveň jeden z organizátorov pôvodnej Bratislavskej lýry) a Lukáš Turiak (moderátor Rádia Viva, spevák, gitarista, skladateľ a textár).

Víťazi súťaže

Ako posledný desiaty finalista vystúpil so svojou piesňou spevák Ado Juráček a práve ten najviac zarezonoval v ušiach poroty, ktorá ho vyhlásila za celkového víťaza. Striebornú lýru si odniesla Daniela Obšitníková (text a hudba Martin Vasil) a tretie miesto vyspievala piesni Zuzany Mészárosovej a Adama Hudeca Dominika Zdražilová.

Počas finálového večera prebiehalo aj hlasovanie o cenu diváka. Účastníci podujatia rozhodli o víťaznej piesni, ktorú napísala aj odspievala Lýdia Novotná a získala poukážku v hodnote 300 eur do nákupného centra AVION Shopping Park.

Po vlaňajšom triumfe v súťaži opäť zabojovala o Ružinovskú lýru aj speváčka Zuzana Fridecká. Spolu s manželom napísali pieseň, ktorá najviac zaujala hlavu mestskej časti Ružinov Dušana Pekára, za čo si odniesla ocenenie Cena starostu. „Teší ma, že v Ružinove podporujeme slovenskú pôvodnú hudbu a dávame priestor talentom. Verím, že počas budúceho ročníka bude mať odborná porota opäť čo robiť, aby vybrala len troch ocenených,“ zhrnul starosta Ružinova Dušan Pekár.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM