Michaela Katonová Rôzne

Víťaz volieb podľa stávkových kancelárií? Favoritom je vládny Smer

Bookmakeri predpokladajú, že druhá skončí Sieť a v parlamente bude viac ako päť strán. Vsadiť si môžete do 4. marca. Na koho sa oplatí staviť?

Ilustračný obrázok k článku Víťaz volieb podľa stávkových kancelárií? Favoritom je vládny Smer
Zdroj: Dnes24.sk

Stávkové kancelárie majú jasno v tom, kto vyhrá deviate parlamentné voľby od pádu komunizmu. Jasným víťazom je vládny Smer, na ktorý sa fakticky neoplatí staviť. Stávka na sociálnych demokratov by pri súčasnom kurze 1,01 priniesla za jedno vsadené euro jeden cent. Po odpočítaní manipulačného poplatku tak môžete ostať na nule.

Na favoritoch sa zarobiť nedá

Najväčšie stávkové kancelárie sa zhodli aj na druhom mieste, ktoré podľa nich obsadí Sieť. Strane Radoslava Procházku verí najmenej Fortuna – kurz 1,16. O čosi väčšie šance jej dávajú Niké a Victory Tip, ktoré vypísali kurz 1,05.

Názory bookmakerov sa líšia pri tretej pozícii. Kým Niké tipuje za trojku KDH, Fortuna národniarov. Ani na týchto stranách však nezbohatnete, výhry pri vsadení jedného eura sa pohybujú v centoch.

Niektoré stávkové kancelárie dávajú rovnaké šance, aspoň podľa kurzu, stranám Most-Híd a SNS. Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO – NOVA) by podľa bookmakerov mohli skončiť okolo šiesteho miesta. Do Národnej rady by sa mohli podľa niektorých stávkových kancelárií dostať liberáli na čele s Richardom Sulíkom. Fortuna však nedáva SaS veľké šance.

Tisíc eur za stávku na Smer-SD? Nereálne

Jednou z najbizarnejších dvojíc, na ktorú sa dá podať, je SDKÚ a Kotleba – Ľudová strana naše Slovensko. Favorizovaný je práve kontroverzný šéf banskobystrickej župy. Na víťazstvo SDKÚ, ktorá v minulosti opakovane zostavovala vládu, je vypísaný kurz 4,4. V praxi to znamená, že keby ste stavili sto eur, čistá výhra by bola 340 eur. Päť strán v parlamente by pri desiatich vsadených eurách znamenalo výhru 80 eur.

Stávkari si môžu vsadiť napríklad na celkové umiestnenie, volebnú účasť, počet strán v parlamente, celkové poradie či počet mandátov strany Smer-SD. Podľa odhadov stávkových kancelárií sú pre stávkarov najzaujímavejšie duely strán a počet percent. Tutovky sa zväčša dávajú len do počtu. Napriek tomu sa tipy podávané na parlamentné voľby nedajú označiť za stávky na istotu.

V Niké je favorit jasný. Ak by sa však Smer-SD nedostal do parlamentu, za jednoeurový vklad možno vyhrať bezmála tisíc eur. Stávková kancelária počíta aj s volebnou účasťou nad 55,5 percenta. V prípade nižšej účasti by si tak stávkari prišli na 26 eur pri vklade 10 eur.

V Tipsporte sa dá staviť na prípadný úspech alebo neúspech preferovaného Smeru-SD. Ak by strana získala iné, ako prvé miesto, stávkari by si prilepšili o takmer tristo eur pri desaťeurovom vklade.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Falošné Slovensko, „holé zadky“ i zvieratá. Prinášame hitparádu predvolebných billboardov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM