Tomáš Stupavský Hokej

Višňovský bude opäť hrať za Slovan, ale má to háčik...

Ľubomír Višňovský sa po dvoch rokoch vrátil do Slovana Bratislava a opäť si zahrá v Kontinentálnej hokejovej lige. Skúsený slovenský obranca to potvrdil na utorňajšej tlačovej konferencii, na ktorej uviedol aj to, že má zdravotné problémy.

Ilustračný obrázok k článku Višňovský bude opäť hrať za Slovan, ale má to háčik...
Zdroj: TASR

„So Slovanom sme sa dohodli na zmluve do konca tejto sezóny. Mám zdravotné problémy a neviem, koľko mi zdravie vydrží. Mám problémy s chrbtom, konzultoval som to s lekármi. Aj Slovan ide do rizika. Sústredím sa na prvý zápas a potom uvidíme, či pôjde druhý, tretí…,“ uviedol Višňovský.

Tridsaťdeväťročný ofenzívny zadák pôsobil v uplynulých troch sezónach v drese New Yorku Islanders. V tej minulej odohral v základnej časti NHL 53 zápasov s bilanciou 5 gólov a 15 asistencií. V štyroch dueloch play off pridal dve asistencie. Po sezóne mu vypršal kontrakt, v lete sa tak zapojil do prípravného kempu Chicaga Blackhawks, no kontrakt si v ňom nevybojoval.

V minulosti pôsobil aj v Anaheime Ducks, Edmontone Oilers, Los Angeles Kings a v rodnej krajine v Slovane Bratislava, za ktorý si vo výlukovej sezóne 2012/2013 zahral v Kontinentálnej hokejovej lige.

Celkovo odohral v NHL 883 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 495 bodov (128+367), a 28 stretnutí play off s bilanciou osem asistencií. V reprezentačnom drese sa zúčastnil na desiatich majstrovstvách sveta a štyroch zimných olympiádach. Na konte má kompletnú medailovú zbierku z MS.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM