Správy Samospráva

Višňovského multifunkčná športová hala v Rači by sa mohla onedlho začať stavať

Račania sa môžu tešiť na unikátny priestor, aký v Bratislave nemá obdoby. Multišportový komplex LBG aréna v Rači čaká už len na stavebné povolenie.

Ilustračný obrázok k článku Višňovského multifunkčná športová hala v Rači by sa mohla onedlho začať stavať
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača

Po viac ako dvojročnom zdržaní sa projekt športového komplexu LBG aréna, za ktorým stojí bývalý úspešný slovenský hokejový reprezentant Ľubomír Višňovský, posunul dopredu.

„Už mám územné rozhodnutie, ešte nám chýba stavebné. Ak bude, tak do roku a pol chceme arénu otvoriť,“ povedal pre denník Nový Čas Višňovský, ktorý si bol na nedávno skončenom hokejovom šampionáte v Kolíne nad Rýnom obhliadnuť jednu halu s bazénom.

Bude tam plaváreň aj klzisko

LBG aréna vyrastie na Černockého ulici v Rači a bude zastrešovať krytú plaváreň, zimný štadión, miesto pre fitnes a vonku bude exteriérové multifunkčné ihrisko. V areáli budú aj rozsiahle šatne pre všetkých športovcov, fungovať tu budú detské krúžky, miesta pre oddych a reštaurácia s kaviarňou.

Nového multifunkčného športoviska sa obyvatelia Rače už nevedia dočkať. „Po veľmi dlhej dobe sa veci okolo LBG arény začínajú opäť hýbať. Spätná väzba od našich občanov je jasná, drvivá väčšina Račanov – dospelých aj detí – sa na arénu teší,“ povedal koncom apríla starosta Rače Peter Pilinský.

Multišportový komplex nebude slúžiť len Račanom, ale aj ostatným Bratislavčanom a taktiež športovým nadšencom z okolia hlavného mesta. Celkové náklady na výstavbu LBG arény sú 9 miliónov eur.

LBG arena
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM