Jakub Haršany Kultúra

Vinobrania, festivaly aj comics. Z víkendového programu si vyberie každý

Odviažte sa na vinobraní, vyrobte si cukrovú vatu šliapaním do pedálov, zahrajte si World of Warcraft či Osadníkov. Bratislava ponúka akcie pre všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Vinobrania, festivaly aj comics. Z víkendového programu si vyberie každý
Zdroj: Dnes24.sk

Vinobranie Pezinok 2016

Vinobranie je tradičným podujatím spojeným s obdobím oberačiek v regióne Pezinka. Svetelná šou v podaní INSPINIA vás ohúri na tribúne na Radničnom námestí a nebude chýbať ani hudba, tanec a veľkolepý ohňostroj. K dobrému vínku vám zahrajú Hex, Saša Niklíčková aj Milo Kráľ band.

Viac o programe sa dočítate TU.

Piatok – Nedeľa / Pezinok / začiatok v piatok o 17:00 hod.

Dychfest vo Vajnoroch

Milovníci dychovky si prídu na svoje vo Vajnoroch, kde sa pri príležitosti 150. výročia vzniku Vajnorskej dychovej hudby uskutoční Dychfest ZDHS 2016. Podujatie začne už v piatok na Hviezdoslavovom námestí, následne sa festival presunie do Parku pod Lipami vo Vajnoroch, kde vystúpi dohromady 16 dychových súborov zo Slovenska, Rakúska a Moravy.

Viac o podujatí sa dočítate TU.

Piatok – Nedeľa / Hviezdoslavovo námestie a Park pod Lipami vo Vajnoroch / v piatok od 18:00 hod.

IstroCON a Comics Salón 2016

Víkend plný fantázie a zábavy s vašimi obľúbenými hrdinami vás čaká na 13. ročníku medzinárodného festivalu Comics Salon 2016 a 29. ročníku medzinárodného festivalu IstroCON 2016. Počas troch dní sú pre návštevníkov pripravené prezentácia a výstava comicsu a výtvarných diel, besedy a príspevky o japonskej kultúre, turnaje a hranie najnovších počítačových hier a ešte oveľa viac.

Viac o programe sa dozviete TU.

Piatok – Nedeľa / Dom kultúry Ružinov / začiatok v piatok od 13:00 hod. / vstupné na tri dni 17,90 eur

Devínske vinobranie

Na Námestí pred Domom kultúry Devín sa v sobotu rozbehne už tradičné Devínske vinobranie. Ak prídete v kroji alebo aspoň v klobúčiku či čepci, vyzdobený konský záprah bude pripravený hrdo vás povoziť. Vďaka dobrej hudbe si zatancujete a deti sa zabavia s čarovným kúzelníkom. Samozrejmosťou budú prešovaný mušt, burčiak, ríbezlák devínskych vinárov a vínka zo sútaže „Devínsky strapec“.

Sobota / Námestie pred DK / od 15:00 hod.

Na bajku do mesta

Výroba cukrovej vaty šliapaním do pedálov, školenie, ako opraviť defekt, poschodové bicykle a nakoniec hromadná večerná cyklojazda v uliciach Starého Mesta. To všetko vás čaká na akcii Na bajku do mesta. Súčasťou programu je tiež diskusia o budúcnosti zelenej prepravy v hlavnom meste.

Sobota / Šafárikovo námestie / od 11:30 hod. / vstup zdarma

Golden Age

Už po tretíkrát sa v Bratislave uskutoční jedinečný medzinárodný festival, ktorý je zameraný na jazzovú hudbu 20-tych až 40-tych rokov minulého storočia. Čakajú na vás šarmantní hudobníci a speváci jazzu či swingu, ktorý medzi návštevníkov prinesú autentickú hudbu zlatej éry minulého storočia.

Sobota / V – klub / od 19:00 hod. / vstupné 19 eur, študenti a dôchodcovia 15 eur, ZŤP 1 euro

Rallye Krištáľové krídlo

V Záhorskej Bystrici sa uskutoční charitatívne podujatie, na ktorom si na svoje prídu nielen milovníci veteránov. Rallye Krištáľové krídlo s Matadorom je jazda historických vozidiel s posádkou osobností Krištáľového krídla, mediálne známych osobností a detí, ktorým nadácia pomáha. Svojou návštevou môžete aj vy podporiť deti a dospelých s rôznymi formami zdravotného znevýhodnenia.

Nedeľa / Záhorská Bystrica, Námestie Rodiny / od 10:00 hod.

Čítajte aj: Jedzte, pite a bavte sa! Prinášame veľký prehľad hodov a vinobraní v okolí Bratislavy

Víkendový program
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM