Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Víkendový program v Bratislave opäť nesklame! Na svoje si prídu milovníci vína a kníh, čakajú vás aj jedinečné výstavy

Ak ste si ešte nenaplánovali kam sa vyberiete počas víkendu, Bratislava24.sk vám ponúka prehľad rôznych podujatí, ktoré na vás čakajú už od dnes.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový program v Bratislave opäť nesklame! Na svoje si prídu milovníci vína a kníh, čakajú vás aj jedinečné výstavy
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Bibliotéka 2014

Knižný veľtrh Bibliotéka, ktorý sa začal v bratislavskej Inchebe už včera potrvá až do nedele. Na výstavisku už tradične nájdete tie najrôznejšie a najzaujímavejšie knižné diela. Na svoje si príde každý, kto knihy nie len rád číta, ale aj kupuje. Knižný veľtrh je stretnutím vydavateľov, spisovateľov, ilustrátorov, editorov, prekladateľov a samozrejme čitateľov.

6.11.2014 – 9.11.2014, 10:00 / INCHEBA – Expoaréna

Ku knižnému veľtrhu Bibliotéka sa v termíne od 7. do 9. 11. 2014 pridajú:

Hodiny a klenoty

Medzinárodná výstava hodín a šperkov predstavuje podujatie, ktoré je jediné svojho druhu na Slovensku, určené pre výrobcov, predajcov hodín, hodiniek a šperkov. Čaká vás zaujímavý sprievodný program pre odborníkov aj širokú verejnosť.

Druhou výstavou ktorá sa pridá je:

Minerály Bratislava

Výstava minerálov, drahých kameňov a fosíli. Ide o tretí ročník jedinečnej výstavy, v rámci ktorej sa predstavia krásne a vzácne klenoty našej Zeme v podobe kameňov a minerálov. Vychutnať si budete môcť nie len jedinečné nerasty. Váš obdiv si určite získajú aj šperky, ktorých základ tvorí prírodný materiál.

Medzinárodný filmový festival Bratislava 2014

Už tento piatok začína 16. ročník významného kultúrno-spoločenského podujatia Medzinárodný filmový festival Bratislava 2014. Priaznivci festivalu budú mať opäť možnosť vzhliadnuť niekoľko vynikajúcich filmov v piatich mestských kinách.

Ako informujú organizátori, tohtoročný filmový festival premietne vo svojom programe kvalitné, žánrovo a tematicky rôznorodé filmy.

7.11.2014 – 14.11.2014, 12:00 / Bratislava

Trh – Piac – Markt

Už tento víkend si opäť budete môcť vychutnať Trh v Starej tržnici, ktorý už tradične ponúkne sezónne potraviny vyrobené a vypestované farmármi a malovýrobcami z okolia Bratislavy. Tentokrát nájdete v Starej tržnici jesenné, sezónne produkty, vína, džemy, mäsové výrobky, med, ovocie, aj chrumkavú zeleninu.

Pozor! Novinkou trhu je starožitný bazár z hradu Devín, ktorý sa sem presťahuje na zimu. O zábavu malých návštevníkov sa už tradične postará TUTO.

8.11.2014, 10:00 / Stará tržnica

Práve TUTO ponúka program aj na nedeľu, kedy sa v priestoroch multifunkčného centra bude konať Rodinná omaľovánka – kreslenie a malovanie rodičov s deťmi pod odborným vedením.

9.11.2014, 16:00 / Stará tržnica, vstupné 5 eur

Zatváranie lesa 2014

Ako lepšie ukončiť tohtoročnú hubársku sezónu ako výdatnou vychádzkou na čerstvom vzduchu? Prírodovedné múzeum a Slovenská mykologická spoločnosť pri SAV organizuje Hubársku vychádzku SNM. Stretnutie je o 12.00 hodine v Kačíne.

8.11.2014, 12:00 Kačín, Bratislava

Bratislavské mestské hradby, vchod od Dómu sv. Martina alebo zo Židovskej ulice cez mostík…

Mladé vína na Hradbách

Pravá cigánska kapela, požehnanie mladých vín, súťaž o „Najlepšie mladé na hradbách“, prezentácie, predstavenie vinárov, galéria na múre, víno a dizajn, syry a iné domáce produkty – to všetko nájdete dnes na mestských Hradbách.

Vinárstvo Michal Bažalík a Bratislavský Okrášlovací Spolok v rámci projektu Obnovme Bratislavské hradby zorganizovali ďalšie zaujímavé podujatie, ktoré štartuje v sobotu o jednej hodine na obed a potvrá až do desiatej večer.

Svätomartinské dni

Svätomartinské dni, ktoré sa konajú v hlavnom meste v dňoch 7. až 9. novembra už po siedmy raz, Bratislavčania z minulosti poznajú aj ako Sviatok mladého vína.

Súčasťou sviatku sv. Martina budú od piatka až do nedele slávnostné pontifikálne sväté omše v Katedrále sv. Martina. Súčasťou Svätomartinských dní budú aj lampiónové sprievody.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM