Správy

Víkendový maratón zablokuje ulice. Pripravte sa na dopravné obmedzenia

Vodiči, pozor! Počas víkendu vás čakajú rozsiahle dopravné obmedzenia. V Bratislave sa totiž koná tradičný mestský maratón.

Ilustračný obrázok k článku Víkendový maratón zablokuje ulice. Pripravte sa na dopravné obmedzenia
10
Galéria
Zdroj: TASR

V súvislosti s konaním 12. ročníka ČSOB Bratislava Marathon 2017 upozorňujú policajti na dopravné obmedzenia. Tie sa dotknú predovšetkým mestských častí Staré Mesto a Ružinov.

Sobota

Dopravné obmedzenia sa v čase od 10:30 do 17:30 hod. dotknú Pribinovej ulice pri Eurovea v úseku od Šafárikovho námestia po vyústenie Pribinovej ulice/Olejkárskej ulice na Landererovu ulicu – príjazd do garáží Eurovea bude možný spoza budovu SND.

V čase od 16:15 do 17:00 hod. bude obmedzený príjazd a výjazd po Viedenskej ceste smerom na parkovisko pri Divadle Aréna na Tyršovom nábreží.

Nedeľa

Dopravné obmedzenia sa v čase od 9:45 do 15:00 hod. dotknú najmä mestských častí Staré Mesto a Ružinov, a to Karadžičovej ulice, Mlynských Nív, Ružinovskej ulice v oboch smeroch, Záhradníckej ulice a ulíc centra mesta – Amerického námestia, Špitálskej ulice, Námestia SNP, Jesenského, Mostovej ulice a Vajanského nábrežia. Obmedzená doprava bude v čase od 10:45 hod. aj na Viedenskej ceste a v okolí Tyršovho nábrežia.

Doprava na jednotlivých uliciach bude priebežne zatváraná a otváraná v závislosti od prebehu pelotónu bežcov. Od 9:40 do 13:00 hod. bude obmedzená doprava na Moste Apollo. V čase od 10:00 do 13:00 hod. bude výraznejšie obmedzená doprava aj na Landererovej a Prístavnej ulici.

Odporúčanie policajtov

Vodičom odporúčame namiesto prejazdu cez centrum mesta popri Dunaju (Šafárikovo námestie a Vajanského nábrežie sú neprejazdné), využiť mosty cez Dunaj (Prístavný most, Most SNP a Most Lafranconi) a petržalský obchvat. Priamo v blízkosti trasy behu budú bez obmedzení a plne prejazdné Bajkalská ulica, Trnavská ulica, Krížna, Šancová, Suché mýto či Nábrežie arm. gen. L. Svobodu po Most SNP,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Vjazd do centra mesta pre obyvateľov zóny a dopravnú obsluhu bude možný cez Grosslingovu a Medenú ulicu, zo strany od River Park bude vjazd popod Most SNP povolený cez Rázusovo nábrežie po Rigeleho ulicu.

Výjazd z pešej zóny centra mesta bude cez Rázusovo nábrežie smerom k Mostu SNP, resp. cez Palackého a Jesenského ulicu smerom na Dunajskú ulicu.

Ilustračný obrázok

Bratislavský ČSOB maratón 2015
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM