Nina Táborská Rôzne

Víkendové menu: Užite si prvý augustový víkend naplno, toto vás čaká v Bratislave a jej okolí

Polovička leta je za nami, no o zábavu počas víkendu budú mať Bratislavčania postarané rovnako dobre ako po tie uplynulé. Kalendár podujatí sa opäť naplnil rôznymi akciami. Redakcia Bratislava24.sk pre vás vybrala tie najzaujímavejšie z nich.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové menu: Užite si prvý augustový víkend naplno, toto vás čaká v Bratislave a jej okolí
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk

Letná slávnosť na Kačíne

Už tento piatok vás organizátori pozývajú na ďalší ročník letnej slávnosti na Kačíne, na ktorej budete mať možnosť stretnúť autorov krásnych výrobkov, mnohých hudobníkov, umelcov a rôznych inšpiratívnych ľudí. Súčasťou tejto akcie budú workshopy, predstavenia, koncerty a v neposlednom rade príjemná atmosféra podobne ako po minulé roky. Koncerty, výrobky, workshopy a program nájdete TU.

Piatok-Nedeľa / Kačín / 09:00 / Vstup voľný

Aká bola Bratislava?

Výstavba Slavína, nešváry bratislavskej dopravy, vojny, nástup socializmu, ale aj príbehy nedávnej histórie. To vás čaká v kine na mestských hradbách v rámci projektu oživenia a sprístupnenia historických priestorov verejnosti. Program nájdete TU.

Piatok-Nedeľa / od 20:00 do 22:00 / Mestské hradby / Vstup voľný

Piknik Pod Gaštankou

Čo tak si spraviť menší výlet a zájsť si do Modry? Od 11:00 sa tu koná piknik Pod Gaštankou s bohatým programom. Čakajú vás tvorivé dielne, animačné hry, streľba z luku, ukážky trávenia voľného času na vidieku v minulosti a dospelých poteší ochutnávka vín či diskotéka.

Sobota / 11:00 – 23:00 / Pod Gaštabkou – Farma v Modre / Vstup voľný

Sobota v Starej tržnici

V Starej tržnici sa počas soboty koná už tradične potravinový trh, ktorý prináša niekoľko noviniek a zmenu otváracej doby. Viac sa dočítate TU. Už zajtra sa môžete tešiť na „Veľa zdravia v malej miske, či pohári“ To sú klíčky, ktoré si môžete ľahko pestovať aj doma. Sprout Me vás vybaví potrebnými znalosťami a náradím.

Sobota / 08:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Okrem trhu sa bude konať aj zaujímavý workshop pre najmenších. Tanečno-pohybové štúdio La Portella pripravilo program, na ktorom vaše ratolesti naučí uvedomovať si rytmus, pohyb, aj základy viacerých tanečných štýlov..

Bubblegum grafitti jam

Prvú augustovú sobotu sa bude v Petržalke konať otvorenie úplne prvej legálnej grafitti zóny. Tešiť sa môžete na 4 steny na graffiti/street art, DJ a mocné gramce, Grill či dobré pivo a čakať vás budú pravdaže aj farby.

Sobota / 10:00 / Janikov dvor Vstup voľný

Detské kultúrne leto na zámku Schloss Hof

Od soboty až do konca augusta ponúkne zámok Schloss Hof bohatý program pre tých najmenších. Deti sa môžu tešiť na workshopy, ktoré siahajú od pečenia chleba cez hrnčiarstvo až po hranie barokového divadla, verejné čítanie aj koncerty.

Sobota – 31. august / od 14:00 – 17:00 / Detský a rodinný svet v Bäckenhofe / 6 eur na dieťa

Sobotňajšie tvorivé dielne v Petržalke

Areál hotela Bonbón sa v sobotu premení na podmorskú krajinu. Bude sa stavať dekoračný reliéf z hliny, pieskov a mušličiek. Tvorivé dielne sú súčasťou Kultúrneho leta v Petržalke. Sobotňajšie tvorivé dielne prebiehajú vždy v sobotu na detskom ihrisku hotela. V nedeľu sa tu zase konajú Nedeľné divadielka.

Sobota / 14:00 / Detské ihrisko v areáli hotela Bonbón / Vstup voľný

Rytieri na Devíne

Túto nedeľu vás čaká na Hrade Devín celodenné podujatie pre malých i veľkých, ktoré vás zavedie do dávneho obdobia rytierov, dám a trubadúrov. Čakajú na vás detské rytierske hry, historický šerm, historický tanec, ale aj rytierske súboje na koňoch.

Nedeľa / 10:00 / Hrad Devín – Národná kultúrna pamiatka / základné: 6 eur, zľavnené: 4 eurá, rodinné: 10 eur

Mestské hradby Bratislavy

Viete všetko o histórii hradieb? Presvedčiť sa o tom môžete už tento víkend. Užite si nedeľnú vychádzku po hradbách s naslovovzatou odborníčkou dr. Zvarovou z Mestského ústavu ochrany pamiatok v Bratislave.

Nedeľa / 15:00 / Kapitulská ulica/Rudnayovo námestie / Vstupné: 2 eurá

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM