Nina Táborská Kultúra

Nepreseďte víkend doma, Bratislava ponúka nabitý program

Stavanie mája, tradičné hody, burza starožitností i premena bratislavských ulíc na prehliadkové mólo. To je len zlomok podujatí, ktoré vás tento víkend čakajú v hlavnom meste. Pozrite sa, čo všetko sa chystá

Ilustračný obrázok k článku Nepreseďte víkend doma, Bratislava ponúka nabitý program
Zdroj: TASR

Burza starožitností Červený kameň

Už túto sobotu sa koná prvá tohtoročná burza starožitností pre všetkých, ktorí si chcú krášliť byt, dom alebo záhradu starožitným kúskom. Opäť vás čaká bohatá ponuka mincí, medailí, známok, pohľadníc, odznakov, kníh, obrazov, grafiky, porcelánu, …

Sobota / Hrad Červený kameň SNM / 07:30 – 12:00 / Vstup: dospelí 3 eurá, deti do troch rokov zdarma

Ružinovský retro majáles

Céčka, trabanty a iné retro vychytávky nájdete v Parku Andreja Hlinku na prvom Ružinovskom retro majálese, ktorý bude v štýle 70. a 80. rokov a návštevníkov prenesie do obdobia vinylov, beatových hitov, balónov, trabantov, legendárnych céčiek a cukrovej vaty. Čaká vás bohatý program. Pre deti sú od doobedia pripravené tvorivé dielne, kde si vyrobia májové mávadlá, pomaľujú tváre, zacvičia v rytme s Box team legends a zatancujú si na retro diskotéke s Maťom Martinčekom. Na obed sa uskutoční pokus o vytvorenie slovenského rekordu v najdlhšej reťazi z céčiek.

Viac o programe sa dozviete TU.

Sobota / Park Andreja Hlinku / 09:00 – 21:00 / Vstup voľný

Račianske hody

Veľa dobrej hudby, zábavy, sladkých i slaných chuťoviek a zaujímavý program. Prvý májový víkend patrí už tradične Račianskym hodom. Slávnostné otvorenie hodov sa bude konať už v priestoroch vynoveného amfiteátra.

Program nájdete TU.

Sobota – Nedeľa / Rača, Amfiteáter / od 10:00 / Vstup voľný

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici nebudú chýbať ani túto sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Spolu svetom

Viete, ktoré mesto môžete vidieť z Mesiaca? V ktorej krajine majú v úplne každej izbe koberec alebo ktorá krajina je typická tým, že súčasťou každej druhej domácnosti je domáce zviera? Ak chcete vedieť odpovede nielen na tieto otázky, príďte v sobotu 30. apríla do areálu jazera Kuchajda v Bratislave.

Viac čítajte TU.

Sobota / Kuchajda / 10:00 / Vstup voľný

Tričkáreň

Prezlečte sa do novej sezóny! Rôzne farby, pestré grafiky, veľkosti pre každé brucho i hruď. Vyberte si na predajnej burze originálnych tričiek to, ktoré vám sekne najviac. Buďte pripravení na sezónu krátkych rukávov!

Viac sa dozviete TU.

Sobota / Dunaj˜ / 10:00 / Vstup voľný

Bratislava Culinary days – Špargľové dni

Ešte v sobotu máte stále príležitosť ochutnať pochúťky zo špargle. Bratislava culinary days sú pre všetkých milovníkov dobrého jedla. Organizátori pozývajú na špargľové špeciality.

Sobota / Primaciálne námestie / 11:00 – 22:00 / Vstup voľný

Posledný 1. Máj v Cvernovke

Príďte sa rozlúčiť s Cvernovkou vo veľkom štýle. Tradícia 1. Mája v Cvernovke pokračuje. Po šiesty a zároveň posledný krát, sa dvere Cvernovky otvoria pre širokú verejnosť a ponúknu prehľad toho najlepšieho, čo sa v Cvernovke deje a dialo počas jej existencie. Čaká vás zatiaľ najbohatší program, na svoje si prídu všetci – rodiny s detičkami, mladí, či starí.

Viac sa dozviete TU.

Nedeľa / Cvernovka / 10:00 – 22:00

Prvomájové Malacky 2016

S blížiacim sa 1. májom už mesto začalo pripravovať mimoriadne obľúbené podujatie Prvomájové Malacky. Uskutoční sa na tradičnom mieste – v Zámockom parku – avšak tentoraz prinesie plno noviniek. Tou najdôležitejšou bude rozdelenie parku na tri zóny: detskú, westernovú a farmársku, pričom v každej bude množstvo tematických atrakcií.

Viac informácií nájdete TU.

Nedeľa / Zámocký park Malacky / 10:00 / Vstup voľný

Ide máj, lásky čas… Príďte medzi nás

V nedeľu 1.mája pribudne na Hviezdoslavovom námestí vyzdobený máj. Starosta Radoslav Števčík vás srdečne pozýva na oživenie tejto tradície ale aj množstvo sprievodných podujatí.

Nedeľa / Hviezdoslavovo námestie / 14:00 / Vstup voľný

Fashion marš! 2016

1. mája sa ulice Starého Mesta znovu premenia na prehliadkové mólo. Fashion marš! je módna revolúcia, ktorá už štvrtý rok prináša prezentáciu najnovších módnych trendov a tvorbu lokálnych dizajnérov do ulíc Bratislavy. Modelky za doprovodu kapely a na čele s trubadúrom pochodujú po vybranej trase a tým odkazujú na tradíciu prvomájových sprievodov.

Viac sa dozviete TU.

Nedeľa / štart KC Dunaj / 17:00 – 20:00 / Vstup voľný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM