Aktualizované Nina Táborská Kultúra

Víkend nabitý kultúrou! Pozrite sa, čo vás čaká v Bratislave už oddnes

Obľúbený deň v týždni je tu a s víkendom prichádzajú aj plány, ako stráviť dni voľna. Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola už oddnes.

Ilustračný obrázok k článku Víkend nabitý kultúrou! Pozrite sa, čo vás čaká v Bratislave už oddnes
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok:

Ukradni tri vajcia

BookObrazy – Tomáš Janovic, Marián Vanek: Ukradni tri vajcia. Akcia ako stvorená pre celú rodinu. O čom sa bude hovoriť? Predsa o tom,čo sa stane, ak pri vítaní starostu chýba červený koberec, keď bohatý palec Jozef objaví album so starými fotografiami alebo prečo majú v Turecku smutné ježibaby.

16:30 / Slovenská národná galéria Bratislava / 3 eurá

Čau o piatej

V piatok každý skončí v práci na čas, tak prečo sa po pracovných povinnostiach nezastaviť na trocha kultúry v kníhkupectve alebo priamo na ulici? Kníhkupectvo Kolomana Kertésza Bagalu každý deň predstavuje jedinečnú sériu literárnych stretnutí pod názvom „Čau o piatej“. Dnes bude Jana Gavačová čítať Moniku Kompaníkovú.

Číta sa každý deň o piatej, aj počas víkendov.

17:00 / Kníhkupectvo KK Bagala / Vstup: Voľný

Neskoro večer – talkshow Petra Marcina

Verejná nahrávka talkshow televízneho zabávača Petra Marcina s exkluzívnymi hosťami a živou hudbou pre RTVS sa uskutoční už tento piatok.

16:30, 19:30 / Dom kultúry Zrkadlový háj / v predpredaji 6 eur, na mieste 8 eur

Sobota:

Slovak winter MTB & Running Trophy

7.ročník obľúbeného zimného maratónu bude pozostávať z dvoch behov v sobotu 17.01.2015 – MTB 29 km o 10:00 Zimný beh, o 11:00 maratón a tretieho v nedeľu 18.1.2015 o 11:00 – 9,7 km trasa. Na preteky už nie je možné prihlásiť sa ako súťažiaci, ale ako diváci sú všetci vítaní.

11:00 / Železná Studienka – Snežienka / Sobota- Nedeľa

Divadlo mystérií a orgií

Spojiť sobotnú prechádzku aspoň kúsok od centra Bratislavy môžete s návštevou Danubiany. Múzeum okrem stálej expozície momentálne ponúka aj netradičnú výstavu – Divadlo mystérií a orgií, ktorej autorom je rakúsky umelec Hermann Nitsch. Ak ale patríte k osobám so slabším žalúdkom, odporúčame nenahliadať za závesy s nápisom deťom neprístupné.

Danubiana Meulensteen Art Museum / 8 eur

Sluha dvoch šéfov

Na Novú scénu mieri ozajstná divadelná bomba v podobe svetovo úspešnej komédie Sluha dvoch šéfov. Premiéry inscenácie, v ktorej sa predstaví okrem hostí aj takmer kompletný herecký súbor DNS. Premiéra Sluhu dvoch šéfov sa uskutočnila v máji 2011 na scéne Národného divadla v Londýne. Hneď sa stala divadelnou udalosťou britského divadla. Dnes už má za sebou milióny nadšených divákov všade po svete. Teraz prichádza do Bratislavy.

19:00 / Divadlo Nová scéna / 16,00 eur | 15,00 eur | 13,00 eur | 12,00 eur

Zdroj foto: Zuzana Šebestová, PR DNS

Nedeľa:

Siesta v galérii

Túto nedeľu si môžete v SNG vychutnať nedeľnú Siestu v galéri, ktorá vám priblíži Košickú modernu. Výstava sleduje historicky a výtvarnevymedzenú tvorbu protagonistov „košickej moderny“,a tiež ďalšie umelecké aspekty. Prevedie vás ňou lektor, ktorý prierezovo predstaví celú výstavu.

15:00 / Slovenská národná galéria Bratislava

Aj stand up je Charlie!

Humor je mocná zbraň. Slovenskí stand-upisti si túto nedeľu uctia kolegov z magazínu Charlie Hebdo stand-upom s náboženskou tematikou. Vstupné pošlú redakcii magazínu Charlie Hebdo. Tešiť sa môžete aj na špeciálnych hudobných hostí.

19:00 / Ateliér Babylon / Vstupné: 10 / 20 eur

Vegánska večera

Vegánske večere sú späť v plnom nasadení! Heslo je rovnaké: Navar vegánske jedlo, prines ho a zdieľaj s ostatnými. Po nedeľnom obede ľahká vegánska večera nemusí byť vôbec zlým nápadom aj pre nevegánov.

19:00 / A4 – priestor súčasnej kultúry

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM