Maros Palesch Rôzne

Víkend bude v znamení hodovania aj cyklistiky

Obyvatelia a návštevníci Bratislavskej župy sa aj tento víkend môžu tešiť na hodovanie ale aj športovanie. V rámci podujatia Župná jeseň pripravil kraj v spolupráci s mestami, obcami aj miestnymi samosprávami množstvo akcií.

Už dnes, v piatok, začalo v Modre a v Rači tradičné vinobranie, ktoré bude trvať až do nedele. Tieto oberačkové slávnosti sú predovšetkým oslavou práce tunajších vinárov, vinohradníkov a tiež produktov, ktoré vyrábajú – hrozna a vína. Počas víkendu budú hody aj v Dúbravke a Ružinove.

Víkend však poteší aj športovo založených občanov, v sobotu sa bude na Ružinovskej ulici konať cykločasovka. Na tejto akcia potvrdili účasť aj bratia Hochschornerovci.   V Sološnici sa budú v sobotu šúpať a variť zemiaky na rôzne spôsoby. Počas tohto Krumplového Dňa budú deti súťažiť v šúpaní zemiakov, vyhrať môžu aj tí, ktorí donesú najväčší zemiak a jablko. Hodovať sa bude aj v Studienke počas podujatia Has­prunský dubák.     Župan Pavol Frešo sa v sobotu zúčastní Ružinovskej cykločasovky, ktorú o 13:00 odštartuje, ďalej bude na Račianskom vinobraní a v Sološnici.   Víkend vyvrcholí v nedeľu poklepkaním základného kameňa cyklomosta do Schlosshofu. Výstavba cyklomostu je dobrou správou nielen pre cyklistov ale aj pre obyvateľov z blízkeho okolia, ktorí už nebudú musieť nadbiehať niekoľko kilometrov, aby sa dostali do Rakúska.

Zdroj: BSK, Iveta Tyšlerová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM