KAW Kultúra Správy

Víkend ako nikdy predtým: Zabehajte si v lodičkách alebo s pivom, hodujte a bavte sa!

Hlavné mesto a jeho okolie bude žiť v nasledujúce voľné dni vinobraním, zábavou, športom a rôznymi bláznivými akciami.

Ilustračný obrázok k článku Víkend ako nikdy predtým: Zabehajte si v lodičkách alebo s pivom, hodujte a bavte sa!
9
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR

Hodujte v Dúbravke

Dúbravka pre svojich obyvateľov aj tento rok pripravila bohatý kultúrny program pre deti, dospelákom zahrajú Robo Mikla a priatelia, Katka Korček, Drapák + Band, Peter Bažík, Martin Harrich, Dominika Mirgová, Samuel Tomeček & Band a úžasní Polemic, nebude chýbať ani sprievod a strihanie hroznového strapca.

Piatok až nedeľa / Dúbravka, pred Domom kultúry / začiatok – piatok, 17.00 hod.

Ružinovské hodové slávnosti

Tohtoročné trojdňové hodovanie ponúka okrem iného aj vystúpenia Simi Martausovej, Metalindy a Igora Kmeťa. Diváci sa môžu tešiť aj na Foklórny súbor Karpaty, koncert víťaza súťaže Kapela Ružinova Ada Juráčka, ružinovskú kapelu Čenkovej deti, Sama Tomečka a na záver famózneho Davida Kollera.

Piatok až nedeľa / Ružinov / začiatok – piatok, 18.00 hod.

Modranské vinobranie 2016

Tento rok pre vás organizátori pripravili bohatý kultúrny program, na ktorom vystúpia Para, Katarzia, Neřez a Katka Koščová, Nikolaj Nikitin aj divadielka pre deti. Vernisáž Výstavy odrôd hrozna a verejnú ochutnávku vín zo súťaže Víno Modranského vinobrania zaklincuje slávnostný ohňostroj na hlavnom pódiu.

Piatok až nedeľa / Modra / začiatok – piatok, 18.45 hod.

Naučte sa ryžovať zlato

Chcete vedieť, ako geológia ovplyvňuje chuť čistej vody, aký veľký je zub mamuta a či je skutočne kameň ťažší ako voda? Odpovede vám dá Deň otvorených dverí u geológov.

Sobota / Štátny geologický ústav Dionýza Štúra, Mlynská dolina 1 / 09:00 až 15:00 hod.

Pozor, mobilizácia!

Mobilizácia 2016 priláka najmä fanúšikov histórie. Uvidíte ukážky bojov o hranice v osudové roky 1938 a 1939, stanete sa svedkami oslobodzovania Petržalky na sklonku druhej svetovej vojny v roku 1945. O to, že sa nebudete nudiť, sa postarajú kluby vojenskej histórie.

Sobota / Petržalka, Viedenská cesta pri hraničnom priechode Berg, areál Múzea petržalského opevnenia (objekt B-S 4 “Lány”) / od 10:00 do 18:00 hod. / Vstup voľný

Urobte niečo pre svoje zdravie

Viete poskytnúť prvú pomoc či zmerať správne krvný tlak? Všetko potrebné o zdraví a prevencii sa dozviete na akcii Zdravie nás baví. Na dvanástich stanovištiach sa vám budú venovať medici v rámci projektu 5 minút pre zdravie. Budete si môcť zmerať cholesterol, zistiť ako sa podáva prvá pomoc a aké sú najnovšie trendy v zdravom stravovaní.

Sobota / Avion Shopping Park, Ivanská cesta / od 10:00 do 19:00 hod. / Vstup voľný

Zabehnite si s pivom

Dvadsiaty ročník Pivného behu Bratislavou si rozhodne nenechajte ujsť. Výborne sa zabavíte a netradične si štrngnete s priateľmi v príjemnej atmosfére a v spoločnosti skvelých ľudí. Nebude chýbať skupina Alkehol, Konflikt a ďalší rockeri.

Sobota / terasa Hotela Junior na Štrkovci / 14:00 hod.

Obdivujte tanec

Tanečné divadlo Ifjú Szivek predstaví po prvýkrát na Slovensku celovečernú tanečno-divadelnú inscenáciu Finetuning. Choreografia Dušana Hégliho zožala obrovský úspech na francúzskom divadelnom festivale OFF d'Avignon v júli 2016. Teraz si môže toto predstavenie vychutnať aj slovenské publikum.

Sobota / Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava / 19:00 hod. / Vstupné: 25 eur

Bežte v lodičkách!

HIGH HEELS RUN alebo “Beh v lodičkách” patrí v zahraničí medzi najobľúbenejšie medzinárodné charitatívne projekty, organizované každoročne v najväčších svetových metropolách pod rôznymi názvami. Beží sa na krátku trať a podmienkou účasti sú samozrejme lodičky s opätkom minimálne 7 cm. Vítaní sú, samozrejme, aj muži.

Nedeľa / Aupark Bratislava / 11:00 až 18:00 hod.

Zoberte deti do divadla

Lišiak Ryšiak a myška Kajka Utekajka sú na zemi nepriatelia na život a na smrť. Nevedia prečo, jednoducho je to tak. Lišiakovi povedali, že myš je dobrá desiata a myške, že lišiak je nebezpečný dravec. Ako ich stretnutie dopadne sa dozviete v divadle.

Nedeľa / Bratislavské bábkové divadlo, Dunajská 36 / 10:00 hod.

Čítajte aj: Jedzte, pite a bavte sa! Prinášame veľký prehľad hodov a vinobraní v okolí Bratislavy

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM