Alexandra Húsková Rôzne

Viete podať prvú pomoc? Policajti sa vás na to môžu opýtať pri kontrole

V piatok bude polícia preverovať vedomosti vodičov z poskytovania prvej pomoci. Skontrolujte si preto obsah a dobu trvanlivosti vo vašich autolekárničkách. Kontrolovať budú aj rýchlosť, pravidlá cestnej premávky, či alkohol za volantom.

Ilustračný obrázok k článku Viete podať prvú pomoc? Policajti sa vás na to môžu opýtať pri kontrole
Zdroj: Dnes24.sk

Preverenie úrovne vedomostí vodičov z poskytovania prvej pomoci vykonajú policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave v piatok 12. júna v čase od 15. do 19. hodiny. Kontrola sa uskutoční v Bratislavskom kraji s účasťou pracovníkov Červeného kríža.

Akcia bude zameraná predovšetkým na kontrolu povinnej výbavy, najmä obsahu a druhov autolekárničiek, ako aj na kontrolu dodržiavania zákazu používania alkoholu a iných návykových látok pred a počas jazdy, kontrolu dodržiavania ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy.

Bude sa dozerať aj na rešpektovanie ustanovení pravidiel cestnej premávky týkajúcich sa povinností vodičov voči chodcom, na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky vodičmi motocyklov a ich spolujazdcami, ako aj na kontrolu vodičov závažne porušujúcich plynulosť cestnej premávky.

Cieľom tohto druhu kontroly je pozitívne ovplyvnenie disciplíny účastníkov cestnej premávky a tiež vývoja dopravnej nehodovosti, informovala Lucia Miháliková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM